Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk kriterieetta fast i dopningstest

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Romain Derieux. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Ecurie D. och Aetos Kronos slipper Go On Boy i finalen av Grand Prix de l'UET den 16 oktober. Vinnaren av Critérium des 4 ans lämnade nämligen ett positivt dopningsprov dagarna innan den segern, skriver fransk media.

Publicerad:

I Frankrike testas numera samtliga deltagare i en grupp I-löpning tre dagar innan. Go On Boys prov visade då spår av ett antiinflammatoriskt medel som tas mot förkylning. Direkt efter segerloppet togs ett nytt dopningsprov på hästen – som var negativt. 

Det tar cirka tre veckor innan proverna har analyserats och därför kom beskedet förra veckan. Go On Boy blir troligen av med förstapriset på drygt 800.000 kronor. Dessutom tappar han en klassisk seger, vilket innebär ett sämre värde som avelshingst. Tränare och kusk är Romain Derieux, som vann Elitloppet på Solvalla med Dijon förra året.

Go On Boy har tills vidare startförbud i väntan på att hela utredningen är klar. Det franska travförbundet väntar bland annat på analys av B-provet.

Därmed missar Go On Boy de franska uttagningarna till Europaderbyt. De körs på tisdag kväll på Vincennes lilla bana där även finalen avgörs. Gu d'Heripre och Gotland är favoriter i varsitt försök och Björn Goop kör Gamble River respektive Gipson Creek.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.