Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt travstopp i Frankrike

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Prix d'Amérique avgörs årligen på Vincennes. En bana som ligger i en av de "röda zonerna" och som påverkas av de nya restriktionerna. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nya restriktioner påverkar travsporten i Frankrike. Vilket innebär tävlingsstopp på bland annat Vincennes och Enghien.

Publicerad:

Nyligen öppnade fransk travsport upp för tävlingar igen. Men på tisdagen publicerades ett pressmeddelande signerat LeTrot och France Galop med information om att hästkapplöpning i de ”röda zonerna” inte kommer att tillåtas med start under torsdagen och tillsvidare.

De "röda zonerna", l’Ile-de-France, les Hauts-de-France, le Grand-Est och Bourgogne-Franche-Comté, är placerade i nordöstra Frankrike och innefattar bland annat Paris, vilket gör att tävlingar på Vincennes och Enghien inte kommer att tillåtas.

Förbunden arbetar nu med att flytta befintliga tävlingsdagar till banor i den "gröna zonen" och ett uppdaterad tävlingsschema förväntas bli officiellt redan på torsdag den 21 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.