Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italiensk travsport igång efter uppehållet

Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Foto: CLAES KÄRRSTRAND

Travsporten i Italien har haft uppehåll i över två och en halv månad. Men på måndag är det dags för tre banor att arrangera tävlingar på nytt.

Publicerad:

Precis som många andra förbund i Europa valde det italienska travförbundet att ställa in sina tävlingar på obestämd tid. Detta på grund av spridningen av coronaviruset.

Nu, efter mer än två och en halv månad, kommer landets travsport att starta igång. Redan på måndag avgörs tävlingar på tre banor. Nyheten rapporteras via travbanan Tarantos hemsida. Taranto är en av de tre banorna som kommer att tävla måndagen den 25 maj: “Efter mer än två och en halv månad återvänder tävlingarna till Italien… Tävlingarna börjar klockan 15, naturligtvis kommer de att hållas bakom stängda dörrar med tanke på den världsnöd som pågår, och det kommer att avgöras nio lopp”, skrivs det på hemsidan.

Förutom på Taranto kommer tävlingar även att avgöras på banorna Follonica och Albenga.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.