Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Meriterad italienare till Goop

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Fyraårige Acciaio har tjänat drygt 1,5 miljoner kronor på sina 19 starter. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det blev bara tre starter hos Timo Nurmos för fyraårige Acciaio. Det italienska löftet står sedan tillbaka hos sin nye tränare Björn Goop.

Publicerad:

Love You-sonen Acciaio firade fina framgångar för Alessandro Gocciadoro på svensk mark under fjolåret. Tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn blev det en andraplats i Treåringseliten bakom Aetos Kronos och under sommaren kom fullträffen i Premio Going Kronos på Jägersro med samma kusk. Däremot gick det sämre mot slutet av året, hemma i Italien, där Acciaio galopperade bort sig i försöken till både italienska derbyt och Orsi Mangelli.

I våras flyttades Acciaio till Timo Nurmos och hingsten hade inget att hämta i vare sig Fyraåringseliten eller i försök och final av Norrlands Grand Prix. Efter drygt två månader och tre starter hos Solvallatränaren har Acciaio flyttats av sina italienska ägare. Ny tränare sedan ett par veckor tillbaka är Björn Goop. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS