Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Meriterad tränare i konkurs

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

En av Norges absolut bästa tränare har drabbats kraftigt av de negativa vindarna i norsk travsport och av coronapandemin.
Nu har hans hästbolag gått i konkurs.

Publicerad:

Den meriterade travtränaren Olav Mikkelborg, som även haft svensk licens, har gått i konkurs. Det slog Övre Romerike Tingsrätt fast under torsdagen, meddelar trav365.no.

– Det har varit jättetufft. Först fick vi krisen inom norsk travsport, sedan kom coronapandemin. Det ihop med lägre prispengar och därmed lägre intäkter blev för mycket. Det är väldigt tråkigt, men det fanns ingen annan utväg, säger Olav Mikkelborg till norska sidan.

Någon annan utväg var inte möjlig i och med att skulderna växt allt eftersom. Bolaget har en skuld på 2,5 miljoner kronor, och tillgångar på 60.000 kronor. Men detta hindrar inte Olav Mikkelborg att träna häst. Tillsammans med hästägare i stallet har man hittat en lösning.

– Det är skapat ett bolag med flera ägare, där jag fortsätter verksamheten. Så jag kan hålla på meddet jag kan, nämligen att träna häst, fortsätter Mikkelborg.

Olav Mikkelborg är rädd att fler tränare kan komma att hamna i samma situation framöver.

– Den situationen som vi har nu kan komma att ge stora följder, jag är rädd att många är i liknande situation som den jag varit i.

Norrmannen har drygt 20 hästar på träningslistan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.