Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya publikrestriktioner – så reagerar ST

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Petter Johansson. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Under torsdagseftermiddagen kom besked om lättnader i publikrestriktionerna för kultur- och idrottsarrangemang.

Publicerad:

På torsdagens pressträff meddelades att regeringen skärper reglerna för nattklubbar som kommer att ha ett tak på max 50 personer. För kulturen och idrotten var det andra besked. Istället för skärpningar meddelades att maxgränsen för sittande publik höjs från 50 till 300 personer. Det förutsätter att alla har möjlighet att sitta ner under hela arrangemanget med minst en meters avstånd. Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, reagerade försiktigt på beskedet. 

– Det man kan säga nu är att det mer och mer går mot ett långsamt öppnande, vilket är positivt. Nu har vi från och med den 1 november tillåtelse för 300 sittande på kultur- och idrottsevenemang med en meters avstånd. De flesta banorna har läktare som kan hantera de nya direktiven, vilket är positivt. För vår del blir nu frågan om restauranggäster räknas in eller inte. Vi har tolkat det som att de inte gör det hittills, säger Petter Johansson. 

– Det vi måste sätta oss och fundera över är personer som under en viss tid vill sitta på restaurangen för att sedan röra på sig, är det tillåtet? En stor del utav våra besökare gillar att röra på sig inom arenan. 

Petter Johansson meddelar att reglerna för stallbackarna står fast. 

– Det ska vi vara tydliga med: Öppna upp stallbacken för icke arbetande är inget alternativ i dagsläget. 

• Kommer ni att lämna något besked kring er uppfattning om de nya restriktionerna? 
– Vi får samla oss under morgondagen och förhoppningsvis kommer vi tillsammans med travsällskapen fram till ett gemensamt förhållningssätt som givetvis följer lagar och regler men också är hanterbart för travbanebesökaren och travbanorna. Förmodligen kommer respektive travsällskap att få anpassa sin verksamhet efter bästa förmåga eftersom förutsättningarna är olika. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.