Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Petter Johansson lämnar Svensk Travsport

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Petter Johansson slutar som sportchef på Svensk Travsport 31 mars. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Efter sju år på Svensk Travsport lämnar Petter Johansson rollen som sportchef. I stället kommer han att börja arbeta på ATG i rollen som Manager Betting Objects.

Publicerad:

31 mars gör Petter Johansson sin sista dag som sportchef för Svensk Travsport. Den nyheten släpptes under måndagen. Petter Johansson har varit sportchef på förbundet i drygt sju år.

– Jag och Svensk Travsport har haft en otroligt bra dialog kring detta. Sportavdelningen fungerar bra och har kompetenta medarbetare. Men jag har gjort det här i sju och ett halvt år nu och jag ska inte sticka under stolen med att det kan vara ganska påfrestande sett till arbetsbelastning och sett till trycket utifrån. Den här möjligheten kom upp och jag är otroligt glad över att jag blir kvar i sporten som jag älskar. Beslutet grundar sig i att det var bra tajming. Jag känner trygghet och stabilitet i att lämna över samtidigt som jag tror att jag behöver en ny utmaning, säger Petter Johansson.

Petter Johansson är glad över allt engagemang som personer inom travsporten visar.

– Det har varit jäkligt kul. Travsporten engagerar verkligen och den engagerar olika typer av människor. Det är nödvändigt för att utveckla travsporten och det vill jag inte gnälla på. Men det är ett förhållandevis tufft klimat och det har blivit en hårdare miljö för varje år som gått. Folk är inte alltid nöjda, men när jag blickar tillbaka på de här åren, gör jag det med glädje och stolthet. Sedan finns det vissa saker som gnager lite.

• Vad kommer du att minnas mest?
– Det är svårt att lyfta enskilda händelser men i grunden handlar det om alla fantastiska människor och hästar. Att fysiskt vara på plats på en travbana, oavsett om det är breddlopp eller Prix d’Amérique, där man får se samma glädje och engagemang värmer alltid.

• Vad är du mest stolt över?
– Flera olika saker. Jag är mest stolt över är att vi orkat hålla ihop och kunnat få en rörelse framåt i sporten oavsett om det är smått eller stort. Ska man titta på enskilda saker är det lätt att fastna i vad man gjorde senast eller strukturellt stora förändringar, breddloppen till exempel.

• Om vi vänder på frågan, finns det något du känner att ni inte riktigt rott i hamn?
– Travsporten är en stor och komplex värld. Det finns fortfarande en del arbete att göra kring tävlingsstrukturen även om jag tycker att den redan nu är väldigt välplanerad och strukturellt bra.

• Om du jämför arbetet som sportchef idag med hur det var när du började, vilka är skillnaderna?
– Framför allt är det samhället som gjort att vi fått flytta oss. Teknikutvecklingen har gått fort framåt. När jag började var det en stor del som inte använde sig av dator i samband med anmälningar till lopp och numera är det några promille som inte gör det. Det finns fortfarande saker kvar att göra, men travsporten tar steg framåt hela tiden.

Petter Johansson poängterar att han känner sig trygg i att lämna över sportavdelningen i nya händer.

 – Jag tror att de har nytta av en ny röst och en ny ledare. Det är en fantastisk grupp med människor som vill travsporten väl och gör arbetet så bra som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Jag tycker att jag lämnar över en avdelning i bra kondition.

• Vilket är ditt bästa tips till din efterträdare?
– Först och främst hoppas jag att personen älskar travsporten. Sedan tror jag att den personen är tillräckligt kompetent för att lista ut det själv, men om jag ändå skall ge ett tips så är det att behandla alla personer lika, det har varit min grundregel.

Petter Johansson gör sin sista dag på ST 31 mars. 1 april börjar han på ATG i rollen som Manager Betting Objects med ansvar för ATG:s hästspelkalender och importaffär.

– Det var flera saker som lockade med den tjänsten. Framför allt att jag får fortsätta arbeta med hästsport och sedan verkar det vara ett skönt go i teamet. Travsport har varit mitt största intresse och är det jag älskar främst förutom min familj. Tjänsten i sig är inte helt uppstolpad utan det finns en öppning för att utveckla både mig själv och rollen i sig, vilket tilltalade mig.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.