Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Saila Quicklund lämnar styrelsen för Svensk Travsport

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Styrelsen i Svensk Travsport är en person färre. På måndagen valde Saila Quicklund att lämna sin plats.

Publicerad:

Sulkysport var först med nyheten att Saila Quicklund (M) lämnar Svensk Travsports styrelse. På tisdagen presenterade även förbundet nyheten. ST skriver att Saila Quicklund under måndagen meddelade att hon lämnar styrelsen. Detta efter att ha fått frågor från media om det finns risk för jäv i hennes roll som riksdagsledamot.

– Jag har uttryckt att jag har stor respekt för det arbete hon gjort i Svensk Travsport och beklagar men har respekt för att hon väljer att lämna styrelsen, säger Anders Källström styrelseordförande i Svensk Travsport till förbundets hemsida.

Det är en granskning gjord av Ekot vid Sveriges Radio som ligger till grund för Saila Quicklunds avgång. Det Sveriges Radio har tittat på är att Saila Quicklund “i flera år drivit frågor om travsport i riksdagen samtidigt som hon de senaste två åren suttit i styrelsen för Svensk Travsport – ett uppdrag som inneburit totalt över 200.000 kronor i arvode”.

För Travronden förklarar Saila Quicklund sitt val att lämna positionen i Svensk Travsports styrelse:

– Jag har lämnat min plats som ledamot i Svensk Travsports styrelse. Det har jag gjort för att det inte ska finnas några tveksamheter om vad det här handlar om för mig, vilket är ett stort och genuint engagemang för Travsporten i Sverige och i mitt hemlän Jämtland.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.