Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST tar ansvar för måldomarna

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Jämnare bedömningar är en av orsakerna bakom Svensk Travsports beslut att ta över ansvaret för måldomarna från banorna.
Förändringen ska träda i kraft senast vid årsskiftet, berättar ST:s vd Maria Croon.

Publicerad:

I dagsläget är det banorna som betalar ut lön och ansvarar för sina måldomare. Beskedet om att Svensk Travsport ska ta över ansvaret kommunicerades ut på en måldomarkonferens förra veckan.

– Vi har börjat arbeta för att måldomarna ska vara förordnade och arvoderade av Svensk Travsport istället för att varje lokalt sällskap ska sköta det. Det kommer att bli en grupp som kan samarbeta för ökad jämnhet och kvalitet i bedömningarna. Vi kommer kunna arbeta lokalt med funktionärskåren via måldomarna. Det är något som har diskuterats i ett antal år på lite olika sätt, säger Croon. 

Förutom jämnhet hoppas Croon se måldomare arbeta över bangränserna.

– Vi kan få ett bättre samarbete. Varje måldomare kommer att att ha sin huvudbana, men kan förhoppningsvis också arbeta lite mer över bangränserna. Uppdrag, fortbildning och uppföljning har möjlighet att bli tydligare. Att jobba med utbildningar är viktigt och nu kommer vi få möjlighet att fokusera mer på det.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.