Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk Travsport har börjat kvittera skulden i Propulsion-fallet

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Maria Croon. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Stall Zet har en skuld till Svensk Travsport på 26,3 miljoner kronor efter att Propulsions resultat i Sverige strukits.
Nu rapporterar Trav365 att förbundet börjat kvittera skulden.

Publicerad:

I oktober 2020 meddelade Svensk Travsport på en presskonferens att superhästen Propulsion tävlat olovligen i Sverige som nervsnittad. Hästens resultat ströks - och 26,3 miljoner kronor betalades ut till andra hästars ägare.

Svensk Travsport skickade en faktura om 26,3 miljoner kronor till Brixton Medical och Stall Zet, men ingen betalning har gjorts än så länge, då Daniel Redén och ombudet Jesper Arvenberg velat vänta till dess ansvarsärendet är slutligt avgjort i Svensk Travsports domstolar.

I slutet av september i år kom domen mot Daniel Redén i Propulsion-fallet. Han dömdes enligt det strikta tränaransvaret, men befriades från påföljd. 

Anståndet som Daniel Redén och Stall Zet fått från Svensk Travsport, upphörde, trots att domen överklagades till Överdomstolen, men inga pengar har än så länge betalats in.

Nu har Svensk Travsport valt att agera. Enligt Trav365 har man valt att kvittera skulden mot stallets insprungna prispengar för september månad.

– Vi har gjort en första kvittning mot skulden och vi resonerar nu med den andra parten om den här processen, säger Maria Croon och berättar att den första kvittningen avser prispengar för september månad, säger Svensk Travsports vd Maria Croon till Trav365 och fortsätter:

– Det här är ett förfarande vi brukar göra, det är enligt våra normala processer. Även om man bestridit fakturan, så finns inget formellt hinder för att göra så här.

Under september månad sprang Daniel Redéns hästar in runt åtta miljoner kronor, bland annat genom segrar i Derbystoet och Svenskt Travkriterium.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.