Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk Travsport ska ha möte om ponnytravet

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Petter Johansson, sportchef på Svenskt Travsport (arkivbild). Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Ponnytravets säsong blev avbruten i fjol – nu ska Svensk Travsport ha möte om fortsättningen.

Publicerad:

Ponnytravet hann aldrig riktigt ta fart innan covid-19 förändrade allt. I slutet av mars beslutades att det var sluttävlat. Det dröjde fram till juni innan Svensk Travsport öppnade upp för ponnytrav igen.

– Sedan kom andra vågen och nu är det fortsatt lockdown för barn- och ungdomsverksamhet med undantag för viss verksamhet ute för ett fåtal individer. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och förhoppningsvis kommer det någon information i mitten eller slutet på januari. Efter det vet vi mer, säger Petter Johansson, sportchef på Svenskt Travsport.

Därav tror han inte att morgondagens möte kommer att leda till några direkta beslut i frågan. 

– Det är svårt att veta om vi kommer så mycket längre i morgon, men det är viktigt att vi pratar om det och försöker vara förberedda. 

Fjolårets säsong hann aldrig bli färdig.

– Vi förlängde säsongen med tanke på omständigheterna och tanken var att vi skulle ha kört ikapp under december, men det fick vi ställa in. 

En vanlig säsong startar ponnytravet upp i mars.

– Jag tror att det är ett par heldagar planerade i mars och vi måste ju ta något slags preliminärt besked någon månad innan så att alla vet om de ska förbereda sina hästar för tävling eller inte.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.