Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi får en erfaren ledare"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Svensk Travsport har gjort klart med ny utredningschef. Det meddelade förbundet via sin hemsida under måndagen.

Publicerad:

Mattias Falkbåge heter Svensk Travsports nya utredningschef. Han kommer närmast från en chefsroll på Försäkringskassan och har en bakgrund som polis och jurist. Det skriver Svensk Travsport på sin hemsida.

Utöver arbetet som utredningschef kommer Falkbåge även att bli avdelningschef för hästvälfärdsavdelningen.

– Det känns oerhört bra att gå i mål med rekryteringen av Mattias till den här väldigt viktiga rollen för Svensk Travsport. Vi har sett behov av förstärkning för att kunna bli bättre inom flera områden. Rollen som utredningschef är central för att kunna säkerställa en ren och schysst sport med välmående hästar, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Mattias Falkbåge kommer även att ingå i Svensk Travsports ledningsgrupp. Han inleder sin tjänst 18 januari. Tidigare avdelningschef Linda Höijer är kvar i organisationen och får en ny roll som administrativ koordinator för hästvälfärdsavdelningen.

– Mattias har den operativa och strategiska kompetens som kommer vara så viktig i denna roll och i det framtida arbetet som behöver göras inom travsporten. Vi får en erfaren ledare med extremt goda vitsord. Med den här rekryteringen strukturerar vi också om vår organisation för att få ihop alla interna processer kring hästvälfärd.

Mattias Falkbåge:

– Jag ser mycket fram emot att påbörja tjänsten som utredningschef på Svensk Travsport. Det är en spännande värld som jag hoppas kunna bidra till att utveckla. Jag tror att jag med min erfarenhet kommer att kunna hjälpa travet att tackla många av de utmaningar man står inför i en ständigt föränderlig värld. Och samtidigt ta tillvara på alla fantastiska möjligheter som finns inom sporten, särskilt med hästen i centrum.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.