Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fred på jorden

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

En del hästar fastnar i minnet. Ligger och gnager och kittlar på den hylla i hjärnbarken avsedd för hästar i kategorin ”vi får aldrig veta hur bra de egentligen var”.

Publicerad:

En av dem är Peace on Earth. Han dansade in på travscenen som en son ur Ideal du Gazeaus första kull där det tidigt ryktades om en ny ras, och redan där var myten ansatt.

Peace on Earth gjorde ingen besviken. Snart var han den mest omskrivne travtalangen sedan Ata Star L. några år tidigare. Den pampige hingsten gjorde endast 15 starter, och av de 13 segrarna ses numera Långa E3 – Färjestads Nordiska Treåringspris – och Sprintermästaren. 

Han var skör som ett glas i renaste bergkristall och var struken i den kriteriefinal som vanns av Allen Victory och Tommy Hanné. Peace on Earth avslutade karriären som favorit med dubbla galopper i det derby som skrev in Frej Nalan och Jim Frick i Jägersros historia.

Förutom sonen Magnum Ideal är Peace on Earths största avtryck i aveln som morfar till kriterie-, derby- och elitloppsvinnaren Conny Nobell.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.