Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kraften kommer uppifrån

Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Foto: CLAES KÄRRSTRAND

Svenskt Travderby 1983 fick en värdig vinnare i fältets bästa häst, Micko Fripé, men går till historiens som Bo William Takters.

Publicerad:

Som ingen man, varken före eller efter, har östgöten som blev skånsk hjälte ägt, regisserat och levererat en liknande show. Den show som travsporten så ofta saknar.

Tio dagar före klassikern körde han ett världsrekordjobb på 1,14,5 över den nya kortare derbydistansen 2600 meter och lovade stort: ”Visst vinner jag - lätt!”. Uppmärksamheten fick över 14 000 personer i ett nytt publikrekord att trotsa regnet och bege sig till Jägersro.

Till loppet visade Bo Villiam sanna Takter-takter när han nyduschad och i rentvättad dress svingade sig upp bakom Micko Fripé för att köra ut i septembersörjan. Efter defileringen och provstarten kom en stallman ut på banan och ryckte framskorna.

Starten togs lugnt och efter ett avancemang 1200 kvar kunde Micko Fripé lämna närmast sörjande Baron Bunter och Solo Hagen på behörigt avstånd. Bo Williams kommentar: ”När jag visste att jag skulle vinna? Tja… det var väl sådär tio dagar före derbyt!”.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.