Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ur arkivet: Dagens Dubbel ser dagens ljus

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Overlord med Lars Lindberg var en av vinnarna när Dagens Dubbel hade premiär. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Publicerad:

SOLVALLA, 30 DECEMBER 1987

Det nya riksspelet Dagens Dubbel avgjordes för första gången dagen före nyårsafton 1987. Banan var Solvalla och Overlord tillsammans med Lars Lindberg och Vic Pride tömförd av Krister Söderholm blev de första vinnarna att skrivas in i resultatlistan till beskedliga DD-oddset 9,79. Premiäromgången omsatte 2 121 085 kronor, varav 1 437 865 kronor var omsatta i förtid på postkontoren och de 400 nyöppnade ATG-ombuden belägna från Ystad i söder till Överkalix i norr. I Travronden kunde man ana viss skepsis inför det nya riksspelet, och förutspådde att spelformen inte skulle bli någon succé, eftersom det inte skulle vara någon tendenslottning för inträde av reserver vid strykning. Man tyckte risken med Dagens Dubbel var att favoritkombinationerna blir överspelade och ger mindre än de två faktiska vinnaroddsen trots att spelskatten var lägre för Dagens Dubbel – som i premiäromgången då Overlords 5,21 och Vic Prides 2,79 gett 14,53 gånger insatsen om man själv spelat samma dubbel på banan. Overlord och Vic Pride – en inte lika legendarisk duo som Rodetto och Copiad.

Ur Travronden: “Det här luktar kaos lång väg. Nya köer framför totomaterna, mycket extrajobb för ombuden och inga provisioner. Det kommer att bli inte så lite irritation kring Dagens Dubbel-spelet, var så säkra.”

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.