Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästskojarna vecka 37

Foto: TR BILD
Vinnie med sin skötare Anna Engström. Foto: TR BILD

Här är veckans lista från Hästskojarna.

Publicerad:

1. Publikoffensiven

29 september 2021 kommer tillhöra vår nutidshistoria. Då försvinner coronarestriktionerna avseende större evenemang. Travbanorna behöver inte längre hålla sig till några begränsningar och för att få tillbaka folket till banorna går Svensk Travsport in och bjuder på entré på alla banor, alla tävlingdagar, under hela oktober.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Publik på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

2. Vinnies budord

ATG:s tidigare reklampelare, lilla Vinnie, hade mantrat att ingen dröm är för stor. Markus B Svedberg (That’s So Clever) och Hanna Olofsson (Henessi Walk) lär inte ha tänkt så mycket på Vinnie sittandes i sulkyn i fredagskväll, men duon lyckades kvala in två ”ospelade” hästar till Kriteriet och visade att man aldrig ska sluta hoppas, hur långsökt det än kan kännas.

Foto: TR BILD
Vinnie med sin skötare Anna Engström. Foto: TR BILD

3. Aktieraketen

Uppfödarna som betäckte sitt sto med Readly Express för några år sedan har i princip suttit på en aktie som successivt ökat i värde för snudd på varje travlopp som körts. Calgary Games och Honey Mearas är den senaste stora succén för avelshingsten. I söndags hölls Menhammar Online Sales. Dyraste hästen? Jo, en Readly Express-avkomma, så klart.

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Readly Express. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

4. Breddloppen

Fem anmälda till Kjell P Dahlströms Minne med 150 000 kronor till vinnaren på Mantorp under måndagen. Lika många, eller rättare sagt få, gör upp när Campo Bahia på fredag gör comeback på tävlingsbanan. Sällan hörs det röster om att sänka prispengarna, men desto lägre prispengar – desto fler vill tydligen vara med. Se bara på breddloppen!

5. Isabella Jansson

Mycket otäcka scener utspelade sig på Kalmar i fredags i det sjunde loppet. Först snubblande nära olycka i första sväng och på upploppet slog en häst bakut mot kusken Isabella Jansson. Mirakulöst nog berättade hon en dag senare att kryckor är ”enda” åtgärden som behövs, av bilderna att döma känns det som sen stor vinst i sig. Krya på dig!

Foto: ATG LIVE/PRIVAT
Isabella Jansson. Foto: ATG LIVE/PRIVAT

6. Jägerso-fransk dominans

Tomas Malmqvist är i huvudsak tränare nere i Frankrike nu varför hans resultat inte flimrar förbi lika ofta på Svensk Travsports hemsida. Historiskt har han varit vass på unghästar och hösten är tvååringarnas tid. Bland de fem bästa, svensktränade, tvååringarna i år har han tre franskfödda på listan. Adrian Kolgjini svarar för de andra två. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Malmqvist i Frankrike. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

7. Supermorsan

Generna som Glide About fört vidare saknar snudd på motstycke. Prowess Kronos var den enda av hennes fem första avkommor som inte blev miljonär då en skada satte stopp. Nu har hon lämnat suveräna Great Skills som kan vinna Svenskt Trav-Oaks nästa helg och hur intressant ska inte hon bli i aveln om fem år!?

8. 1 000!

Med snudd på oräkneliga storloppstriumfer senaste åren är Daniel Redéns jubileum inte den största fjädern i hatten, men tusen tränarsegrar är en milstolpe värd att nämna oavsett hur många stora lopp som vunnits i närtid. Sedan i fredags kan han titulera sig medlem i tusenklubben på tränarsidan. Francesco Zet var vinnarhästen.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Daniel Redén. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Utsparkad

Solvallas bistro

En toppkväll med suverän sport var förutsättningarna i fredags, dessvärre levererade inte restaurangen på samma nivå. I bistron var servicen, på sina håll, så obefintlig att förbeställd mat inte ens levererades till samtliga gäster. Bottenrekord?

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.