Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny prischock på papper – då gör Travronden ännu mer tidning till dig

Foto: TR BILD
Prischocken på papper tvingar Travronden att göra om papperstidningen. Så här blir de nya tidningarna. Foto: TR BILD

Här kommer en nyhet för alla tidningsläsare:
En av Travrondens utgåvor i månaden görs om och blir ett extra tjockt Plus-nummer med travjournalistik och spelinformation som sticker ut.
– Den som läser oss ska alltid få veta mest, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

Publicerad:

Redan i dag får den som prenumererar på Travronden överlägset mest läsning om travsport och spel på hästar. Något som slutade med att tidningen utsågs till Årets tidskrift i Sverige 2021.

Nu får du mycket mer när den sista tidningen varje månad görs om och blir en extra tjock och fullmatad tidning med fler reportage, mer granskning och nya djupdykningar.

– Det finns ett närmast outsinligt intresse för trav bland våra läsare som vi vill fortsätta utveckla. Därför känns det roligt att kunna fylla på med ännu mer av det bästa materialet en gång i månaden, säger Joakim Svensson.

Övriga papperstidningar i månaden ges ut som vanligt, fast som en tjockare tidning med Sport och Spel som olika sektioner. I stället för två tidningar som i dag.

Varför gör ni detta just nu?

– Vi står inför en förestående prischock på papper och tryck. I stället för att skära ned och betala leverantörerna mer väljer vi att göra om våra dubbla tidningar till en tidning med två sektioner och samtidigt frigöra utrymme för att ge prenumeranterna en riktigt rejäl tidning varje månad.

• Men blir det lika mycket läsning?

– Det blir minst lika mycket för pengarna än tidigare. För dem som tar del av oss digitalt blir det som varje år, mycket mer läsning. Travronden är, och ska vara, en prisvärd produkt som når ut till många travintresserade.

Det ges ut tolv gånger per år och går endast till prenumeranter.

– Vi vill att våra mest lojala kunder ska ha något extra läsvärt att se fram emot varje månadsslut. Den uppumpade tidningen bjuder på exakt det, säger Joakim Svensson.

FAKTA

Då kommer Travronden Plus ut 2022

 • 23 februari
 • 30 mars
 • 27 april
 • 25 maj
 • 29 juni
 • 27 juli
 • 31 augusti
 • 28 september
 • 26 oktober
 • 23 november
 • 21 december

OBS! Förändringar i utgivningsdagar kan förekomma.

Det bästa vi har

Befintliga papperskunder, oavsett sport- eller spelinriktning, behöver inte göra något för att ta del av nya upplägget. För dem som vill teckna sig för första numret är deadline den 15 februari.

– Alla förändringarna sker på vår sida. Som papperskund behöver du ”bara” behålla tålamodet och vänta in de nya tidningarna, säger han.

Vad betyder egentligen Plus-tidning?

– Att vi plockar fram mer av det bästa vi har. Varje månad. Sedan går vi på djupet med journalistik, granskningar och det längre berättandet. Överlag kommer Plusnumret att hålla hög kvalitet, och samtidigt ha högre tempo – och mer aktualitet – än vanliga månadsmagasin.

Vi plockar fram mer av det bästa vi har

Joakim Svensson, chefredaktör

Johanna Reimers leder arbetet på nyhetsredaktionen.

Vad blir det för typ av innehåll i tidningarna?

– Vi befinner oss mitt i en pandemi och står inför ett valår. Samhället i sig är i ständig förändring, vilket får påverkan på travet. Kuskar vill ha mer betalt. Att äga häst blir dyrare. Tränare och skötare kämpar med vardagen. Detta, och mer, kommer vi att uppmärksamma och skriver ännu mer om.

Hur ska ni hitta nya saker att skriva om?

– Vi har så mycket som vi vill skriva om, hela tiden. Fördelen med trav är att det händer så mycket varje dag – nya tävlingar, nya framgångar, nya genombrott… Problemet är inte att hitta spännande saker, utan att sålla i flödet.

Premiärnumret av Travrondens månatliga Plus-tidning ges ut den 23 februari.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.