Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden blir ny huvudpartner för STL – Svenska Travligan

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Travrondens blir ny huvudpartner till STL, Svenska Travligan. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Travronden blir ny huvudpartner till Svenska Travligan (STL).
Samarbetet inleds omgående.
– Vi är väldigt glada över att kunna utöka vårt samarbete och jobba tillsammans för att fortsätta att göra travsporten större, säger Maria Croon vd Svensk Travsport.

Publicerad:

Svensk Travsport och Travronden har ingått ett samarbete där Travronden blir huvudpartner till Svenska Travligan (STL) – travets högsta liga där de bästa hästarna och kuskarna gör upp under året.

– Vi tycker att det känns fantastiskt spännande att ta klivet in i hjärtat av svensk travsport. STL är travsportens finrum och något vi är stolta över att bidra till att etablera. Tillsammans kan vi visa upp världens bästa travsport för ännu fler, säger chefredaktör Joakim Svensson.

FAKTA

Detta är STL

Svenska Travligan (STL) är en tävlingsserie för de allra bästa travhästarna. STL pågår under hela året med åtta försök- och finalomgångar, så kallade meeting.

I varje meeting körs ett bestämt antal försökslopp där de tolv hästar som samlat flest poäng i försöken får starta i finalerna. STL ersätter från 2019 det tävlingssystem som tidigare legat till grund för huvuddelen av V75-tävlingarna.

Alla meetings under 2022:

 • Meeting 1 Start: 25 december 2021. Final: Solvalla 5 februari
 • Meeting 2 Start: 29 januari. Final: Solvalla 26 mars
 • Meeting 3 Start: 19 mars. Final: Solvalla 28 maj
 • Meeting 4 Start: 21 maj. Final: Eskilstuna 2 juli
 • Meeting 5 Start: 23 juni. Final: Åby 13 augusti
 • Meeting 6 Start: 3 augusti. Final: Solvalla 24 september
 • Meeting 7 Start: 17 september. Final: Solvalla 26 november
 • Meeting 8 Start: 19 november. Final Solvalla 26 december

Travrondens syns överallt

Travronden kommer att synas på STL:s travdagar och i olika marknadsaktiviteter. Startskottet gick redan i lördags när Svenska Travligan gästade Umåker med sju försökslopp och avtalet löper tills vidare.
Samarbetet skapar möjligheter för båda parter. Det långsiktiga målet är att lyfta och etablera STL för en större och bredare publik.

– Med Travronden som partner kan vi ytterligare synliggöra hur kuskar, hästar och tränare ligger till i travsportens elitserie, STL-tabellerna, i jakten på finalplatserna. Vår förhoppning är att fler hittar till travsporten både på och runt arenorna, menar Svensk Travsports VD Maria Croon.

“Kunder älskar trav”

Travronden har en lång tradition av att ge tillbaka till travsporten. Bland annat är travtidningen sedan flera år aktiv som huvudsponsor till Lilla Elitloppet samt bidrar till Olle Goops minnesfond, Stig H Johanssons akademi och Life After Racing.

– Travrondens kunder älskar trav. Tack vare deras engagemang kan vi ge tillbaka till sporten. Via samarbeten stöttar vi sedan tidigare unga som inte upptäckt travsporten, är på väg in i hästvärlden eller behöver stöd för att klamra sig fast i sulkyn. Att nu addera den största scenen av alla, STL, till vår samarbetsportfölj känns som ett naturligt och inspirerande steg framåt, säger Joakim Svensson.

FAKTA

Så lyfter Travronden fram STL

 • Ännu mer sportrelaterat material i form av intervjuer och referat.
 • TV-klipp på alla STL-lopp
 • Referat och resultat på alla STL-lopp
 • Tydligare vinjetter och avdelning i tidningen 
 • Synliggörande av ligor och tabeller i STL
 • Text- och bildmaterial från Travronden på STL.se

Fler nyheter kommer framöver i Travrondens och STL:s kanaler.

• Hur kommer samarbetet att synas?

– På flera olika sätt. Givetvis ska vi passa på att utöka och förbättra Sveriges mest omfattande travbevakning. Vi vill att den som läser oss ska du få veta mest. Det övergripande målet är att travsporten ska synas och höras mer i fler sammanhang. I dessa tider känns det nödvändigt för kommande generationers travintresse, säger Joakim Svensson.

Travronden blir den andra huvudpartnern till STL. Sedan tidigare finns Gränges.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.