Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travronden nominerade till fint tidskriftspris igen

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Ingen tidskriftsgala utan Travronden.
Nu är fjolårets tidskrift i Sverige nominerad till Årets grepp för satsningen ”På dina villkor” och TR Hub.
–  Vi är otroligt glada och stolta över att vårt arbete för att ligga i framkant fortsätter att väcka uppmärksamhet, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

Publicerad:

Den 19 oktober är det dags för den årliga Tidskriftsgalan i Stockholm. Då ska tidskriftsbranschens främsta aktörer premieras och tronföljaren till Travronden, som ifjol utsågs till Årets tidskrift i Sverige, utses.

I år är tidningen nominerad i en annan kategori – som Årets grepp.

TR Hub och projektet ”På dina villkor”, där läsarna själva kan bestämma hur de vill prenumerera på Travronden, är en av fyra utvalda kandidater.

I motiveringen från juryn som leds av Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedt, och består av Anna Åberg, redaktionschef på Dagens Nyheter, och mångfaldigt prisbelönte frilansjournalisten Jack Werner, står följande:

”Genom att ta koden i egna händer och utveckla ett nytt prenumerationssystem fick redaktionen direktkontakt med kunderna. Deras grepp ger både nya affärer och gladare prenumeranter.”

FAKTA

Det här är Tidskriftspriset

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Priserna – i totalt tio kategorier – delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan som i år äger rum 19 oktober på Cirkus i Stockholm. Nominerade och vinnare av Tidskriftspriset tas fram av ett antal jurygrupper med erfarna personer från mediebranschen.

“Superstolt över teamet”

Zandra Sundman, marknadschef på TR Media, säger:

–  Det känns helt fantastiskt! Vi har lagt ned enormt mycket tid och arbete på att skapa något som är anpassat för våra förutsättningar och som vi tror att vi kommer att ha stora nytta av i framtiden. Det ångrar vi inte i dag. Jag är superstolt över hela teamet som gjort detta möjligt.

Övriga nominerade bidrag är “Cards of Qatar” från Blankspot, ”Fallet Miriam” av Handelsnytt och Veckorevyn samt ”KA-kollen” som gjorts av Kommunalarbetaren.

–  En nominering är en seger i sig. Eftersom jag också vet vilket slit som ligger bakom blir jag lite rörd över att läsa juryns ord. Att lyckas bli nominerad med just TR Hub som är en lite udda kandidat känns speciellt, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

FAKTA

Detta är Sveriges Tidskrifter

Sveriges Tidskrifter (ST) är tidskrifternas branschorganisation i med nära 400 medlemmar. De arbetar för att synliggöra branschens utveckling, värna pressetiken och stärka samarbetet mellan publicister. Gemensamt för medlemstitlarna är att de är publicister med utgivningsbevis som verkar inom fördjupande ämnesområden.

Välj vad du vill läsa – och betala bara för det

TR Hub har utvecklats av TR Dev i samarbete med Bricco och är Travrondens nya prenumerationssystem. Det lanserades för nästan exakt ett år sedan och samband med det öppnades möjligheten för Travronden att paketera om sitt innehåll. Numera kan läsarna välja vilken del av journalistiken de vill ta del av och betala därefter.

–  Vi stod inför ett svårt val för något år sedan. Istället för att fortsätta att förlita oss på andra valde vi att tro på vår förmåga och våra partners. Det har varit lärorik resa för en mindre publicist som Travronden, men satsningen har lönat sig och i dag har vi fler nöjda kunder än tidigare, säger Joakim Svensson.

Initiativet har gjort att Travronden ökat sina digitala prenumeranter med hela 29 procent – och når en ny och större målgrupp inom sport- och spel.

–  För våra läsare kanske detta kanske inte är så viktigt, men priser och nomineringar driver redaktionen att fortsätta utvecklas och leverera riktigt bra och vass journalistik. Vi flera nya satsning på ingång, säger Joakim Svensson.

Vinnarna utses på Tidskriftsgalan den 19 oktober på Cirkus i Stockholm.

FAKTA

Några av Travrondens priser

 • December 2015: Vinnare Tidningarnas V75-tipsliga 2015.
 • December 2016: Vinnare Tidningarnas V75-tipsliga 2016.
 • Februari 2017: Fotografen Thomas Blomqvist blir årets travsportjournalist, utsedd av SHK – Sverige hästsportjournalister.
 • Augusti 2017: Världskongressen i trav premierar Travronden för "Bästa sajt" (Travronden.se) och "Bästa berättande" (Even Elvenes).
 • September 2017: Sveriges Tidskrifter nominerar Travronden till "Årets digitala tidskrift" till Tidskriftsgalan.
 • November 2017: Sveriges Tidskrifter utser Travronden till "Årets digitala tidskrift" vid Tidskriftsgalan.
 • December 2018: Vinnare Tidningarnas V75-tipsliga 2018.
 • Februari 2019: Reportern Rickard Hansson blir årets travsportjournalist, utsedd av SHK – Sverige hästsportjournalister.
 • Juni 2019: Världskongressen i trav utser återigen Travronden till vinnare av "Bästa sociala medier" och "Bästa tv-dokumentär/program".
 • Oktober 2018: Sveriges Tidskrifter nominerar Travronden till "Årets digitala tidskrift" och "Årets utvecklare" till Tidskriftsgalan.
 • September 2019: Sveriges Tidskrifter nominerar Travronden till ”Årets kampanj” på Tidskriftsgalan.
 • September 2020: Sveriges Tidskrifter nominerar TR Media/Travronden till ”Årets grepp” på Tidskriftsgalan.
 • Februari 2020: Reportern Dennis Engelbo utses till årets travsportjournalist av SHK.
 • Februari 2020: Fotografen Thomas Blomqvist får Remy Nilsons hederspris.
 • September 2021: Sveriges Tidskrifter nominerar Travronden till ”Årets tidskrift i Sverige” på Tidskriftsgalan.
 • November 2021: Sveriges Tidskrifter utser Travronden till ”Årets tidskrift” i Sverige på Tidskriftsgalan.
 • Februari 2022: Chefredaktören Joakim Svensson får Remy Nilsons hederspris.
 • September 2022: Sveriges Tidskrifter nominerar Travronden till ”Årets grepp” på Tidskriftsgalan.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.