Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Se tv-höjdpunkter på Travronden hela sommaren

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Travronden kan nu visa rörliga bilder från svenska travlopp varje dag hela sommaren.
Tack vare ett samarbete mellan TR Media och ATG.
– På det här sättet kommer både våra historier och våra tips att bli mycket tydligare och roligare för alla er där ute, säger Niclas Andersson, tv-chef på TR Media.

Publicerad:

Travronden är Sveriges äldsta och största travtidning.

Enligt senaste Orvesto Konsument (2020:1) – en mätning av Kantar Sifo – når tidningen hela 109 000 travintresserade personer varje vecka, vilket är en rekordökning från 86 000 vid föregående mätperiod (2019:3).

Efter en smygstart i juni gör tidningen ännu en nysatsning för att få fler att älska trav. Denna gången handlar det om en riktad insats på tv.

I samarbete med ATG kan Travronden dagligen visa rörliga bilder från massor av travlopp direkt efter tävlingsdagens slut.

– Det är en historisk milstolpe för tidningen och en kittlande nyhet för alla våra läsare som vi vet älskar sin travsport. Aldrig tidigare har vi kunnat visa tävlingarna på det här viset och detta ger oss bättre möjligheter att få fler att upptäcka och älska trav, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

“Bra för alla”

I rättigheterna ingår möjligheten att visa ett fritt urval av lopp efter tävlingsdagarnas avslutande.

Liverättigheterna förblir dock exklusiva med ATG och sänds endast i ATG:s egna kanaler och TV4 – som sänt travsport sedan 1993.

– Det här betyder förstås inte att man plötsligt ska börja se alla lopp hos oss. Det kommer folk säkert att fortsätta göra i TV4 och via ATG även framöver, säger Niclas Andersson som tidigare varit vd för Kanal75 och numera är tv-chef på TR Media, och fortsätter:

– Däremot kommer alla historier som vi berättar, och alla tips som vi lämnar, nu att kunna presenteras på ett mycket tydligare sätt, och ramas in som en ännu mer begriplig helhet. Det är bra för alla.

Avtalet sträcker sig över Sprintermästaren, Årjängs Stora Pris, Stochampionatet, Åbys Stora Pris, Jubileumspokalen och hela vägen fram till derbyveckan i september.

Bland hästarna som lär dyka upp i Travrondens kanaler finns blivande världsstjärnor som Ecurie D. och Don Fanucci Zet.

– I coronatider är ju fortfarande travpubliken förvisad till sina skrivbord och tv-soffor. Då känns det roligt att vi också kan hjälpa till att sprida de stora upplevelserna och loppen, och göra dem så lättillgängliga som möjligt för alla er där hemma, säger Niclas Andersson.

 

Vi vill visa världens bästa travsport när vi kan

Anton Stöckel
TV:
Global Badman vinner E3-finalen

• Varför satsar Travronden så mycket på tv?

– Video har varit en raket i många år. Aldrig tidigare har så många sett så mycket tv online som i dag. I våra ambitioner ingår att vara ledande på det vi gör och verkligen få fler att älska trav. Tv-bilderna förhöjer upplevelsen av sporten och tar våra läsare ännu närmare hästen, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

TV:
Lira nästa gång

Nya tv-program

Redan förra veckan smygstartade tv-programmet ”Lira nästa gång” med tipsterns Linus Erikssons bästa spaningar från veckan som gått – ett program som direkt fann sin tittarkrets via sociala medier.

Varje tisdag hela sommaren kan du ta del av det på travrondenspel.se.

– Vi vill tillvarata möjligheterna att visa världens bästa travsport när vi kan. Våra ”nästagångare” är ett av de mest omtyckta inslagen i tidningen och med rörliga bilderna från ATG kan vi presentera det på ett helt annat och bättre vis, säger Anton Stöckel, tipschef på Travronden.

Uppmärksamma läsare och tittare har redan sett att rörliga höjdpunkter från Elitloppet, Jämtlands Stora Pris och Sprintermästarna har smygvisats under tiden tekniken för att publicera rörligt innehåll utvecklats.

Framöver blir det mycket mer av det.

– Travronden ska vara nyhetsledande på travsport, såväl nationellt som internationellt. Att vi nu kan visa rörliga bilder på tävlingarna lyfter vår sommarbevakning till en annan nivå, säger Johanna Reimers, nyhetschef på Travronden.

Tv-klippen från svenska travlopp publiceras på travronden. se och travrondenspel.se med start kommande vecka. ■

TV:
Här avgörs Elitloppet
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.