Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tv-premiär för Snart lördag med Daniel Berglund på Travronden Facebook

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Varje fredag kl 16.00 kan du ställa dina frågor till Travronden Spels tipsexperter Daniel Berglund. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75 är glödhett.
Inför finalerna på Solvalla drar Travronden Spel igång ett nytt tv-program med tipsikonen Daniel Berglund.
– Jag hoppas att det blir lite som att prata V75 med en kompis, säger han.

Publicerad:

Coronaviruset sätter käppar i hjulen för det mesta i samhället just nu.

Men det hindrar inte Travronden Spel från att vara kreativa och idérika.

Lagom till V75-finalerna på Solvalla i november lanseras en ny tv-satsning –  ”Snart lördag med Daniel Berglund”.

Premiärsändningen, som programleds av Johan Lindberg, äger rum fredagen den 27 november klockan 16.00.

På Travrondens Facebook.

– Det blir ett rappt och snabbt uppsnack inför lördagens V75-omgång där vi pratar upp 2-3 avdelningar som har någon rolig vinkel eller intressant spaning. Jag hoppas kunna bjuda på någon bra spelidé och kanske någon analys som väcker lite egna tankar hos tittarna, säger Daniel Berglund och fortsätter:

– Dessutom finns det ju möjlighet att ställa frågor om omgången live så ska jag svara så gott jag kan på dessa, säger tipsprofilen som knappast behöver någon närmare presentation i travkretsar.

Programledaren Johan Lindberg:

– Det som Daniel Berglund inte vet om V75 är sällan värt att veta. Grymt skoj att köra igång med det här. Målsättningen är att det ska bli ett inslag som man helt enkelt inte får missa i sina egna V75-förberedelser.

Ställ dina frågor

Genom åren har Daniel Berglunds system spelat in över 100 miljoner kronor. Numera levererar han också spelkrönikor till V86 som V75 på Travronden Spel.

– Daniel Berglund är en erkänt skicklig tipster och systemläggare. På Travronden Spel bjuder han på nya infallsvinklar och tillför extra spets till vårt gedigna spelmaterial. Nu testar vi att ta honom till tv-världen och jag hoppas att många tar chansen att lyssna på diskussionerna och ställer sina egna frågor, säger Anton Stöckel, tipschef på Travronden Spel.

”Snart lördag med Daniel Berglund” är särskilt anpassat för den digitala travpubliken och tanken är att det ska vara ett dialog-tv.

Själv ser han fram emot att få prata V75 på Facebook.

• Vilka frågor ser du fram emot att svara på?
– Frågor om spetsstrider, tänkbara löpningsförlopp och taktiska upplägg är alltid intressant att diskutera. Men tittarna får fråga om vad de vill så länge det handlar om travsport i allmänhet och V75-omgången i synnerhet.

• Vilka frågor hoppas du slippa?
– ”Har du någon klar vinnare” är en ganska tröttsam fråga. Gissningar om utdelning och banunderlag är också sådant som nästan alltid blir fel...

Fler tv-format på gång

Travronden TV har tidigare vunnit pris för sina dokumentärer och publicerar löpande rörliga höjdpunkter från dagens tävlingar 

Programsatsningen är det första av flera tv-format som kommer att dyka upp på Travronden framöver.

– Vi ser att intresset för att titta på trav-tv ökar och ökar. Tyvärr försvårar och försenar coronaläget våra mest ambitiösa planer, men vi är i startgroparna med fler format som vi hoppas ska uppskattas av Sveriges mest travkunniga läsare, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Här ser du "Snart lördag med Daniel Berglund" varje fredag klockan 16.00.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.