Sveriges ledande travtidning
ANNONS

18:e raka segern för Margareta Tooma

Nu är hon tillbaka, Margareta Tooma.
Och segerraden bara fortsätter.
I årsdebuten på Romme tog stjärnhästen sin 18:e raka seger.

Publicerad:

Ifjol gjorde superstoet endast fem starter vilket resulterade i lika många segrar. 
Marareta Tooma (e. S.J’s Caviar) har skördat stora framgångar sedan hon anlände till Daniel Redéns stall i början av 2021. Vid endast ett tillfälle har hon förlorat.

När Romme arrangerade lunchtävlingar under måndagen så gjorde hästen comeback, det här var första loppet sedan 28 september ifjol. Från spår sex bakom bilen över distansen 1640 meter auto tog Örjan Kihlström en lugn start och hittade andra utvändigt. Första 500 metrarna noterades på 1.10,5. När 600 meter återstod kom attacken från Margareta Tooma och det bet bra i spåren. Hästen kopplade enkelt greppet över ledaren och gick undan till en säker seger. 

“Svårt att sätta betyg”

Tillsammans med Örjan Kihlström tog hon alltså 18:e raka segern. 
– Det är helt overkligt, det är inte bara tur om man vinner 18 raka. Hon gör precis som vanligt, vinner med en halv längd igen. Hon vet vad som gäller. Det är så svårt att sätta betyg på henne, men hon vinner och får samma betyg som alla starter innan. Men man kan inte ge annat än högsta betyg när man vunnit 18 raka. Hon springer och halvsover mest i loppen men är alltid först över mål, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Segern var värd 30 000 kronor för Margareta Tooma. Hästen har nu passerat 1,6 miljoner kronor intjänat.

En annan som visade upp sig på Romme var Timo Nurmos tränade hästen Nurmos Boko (e. Ready Cash). Talangen tog sin tredje raka seger och är fortsatt obesegrad. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.