Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Crowe glänste – vann trots galopp

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Cash Crowe med Johnny Takter. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Malmö. I Stochampionatet blev det snöplig galopp.
Nu är det dags för Petri Puros Cash Crowe att ta revansch i Derbystoet.
I försöket imponerade hon nämligen storligen vid seger, trots galopp från start.

Publicerad:

Petri Puros förmåga att få fram topphästar ur litet material går inte att hylla nog. Med hästar som Commander Crowe, Camilla Highness, Fama Currit och Pato har man nämnt några, men långt ifrån alla, av hans stjärnor genom åren. 
Nu ser han ut att ha ett minst sagt spännande ämne i Cash Crowe (e. Ready Cash). Hästen är visserligen fyra år, men ännu känns det som att det finns mycket att göra. Efter att ha inlett karriären med fem raka segrar, blev det en tredjeplats efter galoppmissöde i kvalet till Drottningpokalen. Väl i finalen tog hon revansch och vann på 1.12,7a/2 140 meter. I Stochampionatet blev det galopp, men nu ser Puro ut att ha satt henne i ordning ordentligt inför Jägersros miljonlopp i början av september.
– Jag har inte pratat med Petri inför det här, men däremot har vi sms:at en del. Jag var inte nöjd med hennes beteende i finalen av Stochampionatet. Hon var irriterad i munnen och tog vänster töm för mig. Nu efter operation av vargtänder verkar det som att hästen blivit bättre. I dag kändes hon fin, det måste jag säga, men det höll på att gå åt fanders från start, sade körande Johnny Takter.

"Första hindret avklarat"

Minst sagt var det så som Johnny Takter beskrev det hela. Hästen var inte i harmoni strax innan start och galopperade.
– Innerspåret var klar nackdel i dag. I och med att hon tog lite vänster töm blev det tokigt och hon tog i galopp. Det bekymrar mig lite, för det här är egentligen en häst som bara kan trava, men efter galoppen visade hon mycket fin kapacitet. Det blev tufft med tredjespår en stor del av loppet, men det är inte konditionen som är hennes problem, det har hon så det räcker och blir över, sade Takter.

1.12,7a/2 140 meter blev segertiden i Drottningpokalen – under onsdagen blev segertiden fem tiondelar bättre, men tiden säger inte hela sanningen. Efter galoppen gick nämligen hästen 1.11,7/2 000 meter, vilket säger en del om den kapacitet som finns inombords. Nytt banrekord var det dessutom.
– Nu är det första hindret avklarat, nu får vi hoppas det går bra i finalen också. Är hon så fin som hon var i dag tror jag nog att det ska gå alldeles utmärkt, berättade Takter.

Vidare till final från försöket tog sig även tvåan Uncertain Age, tränad av Tomas Malmqvist.

"Krafter kvar"

Johnny Takters framgångar stannade inte där. I det femte och sista försöket satt han upp bakom Ola Samuelssons Fantasy River (e. Ready Cash) och efter drygt 450 meter tog ekipaget över ledningen från Flo Jo Keeper. Halvvarvet gick på 1.10,0, men efter det fick ledaren dämpa tempot något och varvet gick på 1.12,7. I slutsvängen ryckte ledaren åt sig ett par längder och segern blev till sist säker. Där bakom kom Come And Dream och Christoffer Eriksson på andraplats efter en fin invändig spurt.

– Hon kändes otroligt fin och har kommit tillbaka till att vara den häst vi hoppades hon skulle vara tidigare. Hon kom i mål med krafter kvar, sade Johnny Takter.

Vidare till final som bäst seedade treor gick Flo Jo Keeper och Unique Juni.

FAKTA

Startlistan Derbystoet 2017

Derbystoet, Jägersro den 3 september, 2 140 meter auto, förstapris 1 000 000 kronor.

Häst – tränare

  1) Mulligan – Thomas Uhrberg

  2) Ultra Bright – Fredrik Persson

  3) Cash Crowe – Petri Puro

  4) Bugatti Brick – Timo Nurmos

  5) Fantasy River – Ola Samuelsson

  6) Come And Dream – Tomas Malmqvist

  7) Unique Juni – Hans R Strömberg

  8) Flo Jo Keeper – Björn Goop

  9) Bella Mont – Ken Ecce

10) Uncertain Age – Tomas Malmqvist

11) Unstirred Drink – Svante Båth

12) Caddie Lisieux ‑ Roger Walmann

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS