Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Får bli sista för säsongen"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Very Kronos går ut i Legolas Minne på lördag. Vilket blir hans sista start för året. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kretsen kring Very Kronos hade planer på Frankrike efter lördagens start på Åby. Så blir det inte. Istället tar man sikte på storloppen i Norden nästa år.

Publicerad:

Under två raka vintrar har Svante Båth startat Very Kronos i Frankrike. Ett lopp på Vincennes 19 december i år fanns med i diskussionen, men nu meddelar Solvallatränaren att Very Kronos blir hemma. Och att lördagens start i Legolas Minne på Åbytravet blir sista för året.

– Jag och Kjell (Johansson, ägare) hade ett snack efter loppet i lördags. Vi hade egentligen ett lopp i Frankrike som passade väldigt bra senare i december. Men då handlade det i så fall om att åka ned och göra ett enda lopp, och sedan runda av inför nästa år och den nordiska storloppssäsongen, säger Svante Båth.

Han fortsätter:

– Att resa ned och göra en enda start i Frankrike med ungefär samma prispengar som här, när det är mitt i en pandemi ... och sedan handlar det också om mervärdet för ägaren. Ska man starta i Frankrike vill man kanske helst göra några starter i rad och kunna åka ned som ägare och vara med på plats där det händer. Nu gör vi istället den här starten på Åby som får bli den sista för säsongen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.