Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jagar ny seger ihop: "Kommer ladda från start"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Wilhelm Paal vann Sundsvall Open Trot med Ringostarr Treb på Bergsåker förra året. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Wilhelm Paal vann Sundsvall Open Trot med Ringostarr Treb på Bergsåker förra året.
På lördag jagar ekipaget en ny storseger tillsammans i Olympatravet.
– Det ska bli roligt att köra honom igen, säger Wilhelm Paal som inte kört hästen i de fyra senaste starterna.

Publicerad:

Åttaårige Ringostarr Treb har alltid varit en bra häst, men sedan han kom till Jerry Riordan förra sommaren har hästen tagit ytterligare steg i utvecklingen. I Prix d’Amérique gjorde han bra ifrån sig och med lite mer tur hade han kunnat slutat längre fram. Han såg inte tom ut i mål och han går en intressant säsong till mötes i högsta klassen.

– Jag har fått bra träningsrapporter från Jerry inför den här starten och då borde han vara i bra form direkt. Hästen är alltid duktig när han är fräsch och fin och trots uppehållet tror jag på god segerchans.

Classic Photo-sonen har flera gånger visat fin startsnabbhet. I Halmstad förra sommaren tog han sig till exempel förbi Mosaique Face som då hade innerspår. Från ett perfekt utgångsläge är taktiken given för Paal.

– Jag kommer förstås att ladda från start och även om Day Or Night In är snabb tror jag att vi kan ta oss förbi honom eftersom min häst är väldigt snabb bakom startbilen. Det lär bli optimal balans med jänkarvagn och barfota runt om den här gången vilket är ett plus för honom.

"Kör honom gärna i ryggar"

Från det egna stallet selas Trinity Lux ut i V75-3. Hästen satt i rygg på ledande Generaal Bianco senast och såg ut att få lucka invändigt om honom när han bröt ut på upploppet, men luckan täpptes till och det blev en fjärdeplats för hingsten.

– Hade inte Peter Untersteiner gått tillbaka på innerspår senast hade vi varit tvåa i mål, så det var lite surt måste jag säga. Hästen är verkligen i bra form och känns lika bra inför den här starten som inför förra.

• Hur tänker du taktiskt från spår sju?
– Han är snabb ut och jag får ladda en bit för att komma ner. Jag kör honom gärna i ryggar den här gången, men visst, skulle jag komma till spets fungerar ju det också. Till den här starten sätter jag på jänkarvagn och jag hoppas det i alla fall kompenserar lite för det dåliga startspåret. Även om jag vore nöjd med en tredje-fjärdeplats skulle jag inte bli förvånad om vi vinner loppet om det klaffar, säger Wilhelm Paal. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS