Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel inbjuden till Olympiatravet

Foto: Maria Holmén
Kretsen kring Lionel tackade i fjol nej till Olympiatravet men i år har tongångarna varit mer positiva och mycket talar för att den norske stjärnan finns med i årets finalfält. Foto: Maria Holmén

Norske kanonen Lionel har fått en inbjudan till Olympiatravet den 29 april. Det berättar Åbys sportchef Jon Walter Pedersen för Travronden på fredagsförmiddagen.
- Vi har blivit lovade svar från kretsen kring Lionel efter helgen, säger Pedersen.

Publicerad:

Lionel (e. Look de Star) har tampats mot de allra bästa under vintern i Frankrike och precis som i fjol har sjuåringen hävdat sig väl i världseliten. Den stora höjdpunkten var tredjeplatsen i Prix d'Amérique och senast i Prix de Paris blev det en sjätteplats efter en smått omöjlig resa. I morgon är den norske kanonen tillbaka på banan för Grupp III-löpet Prix du Bois de Vincennes med 115.000 euro i samlad prissumma.

Sedan talar mycket för att det bär hemåt och nu har Lionel, som tränas av Daniel Redén i Frankrike och annars hör hemma i Göran Antonsens stall, fått ett wild card till Olympiatravet.
– Jag har gjort en inbjudan till kretsen kring Lionel och jag har blivit lovad svar efter helgen. Lionel har inte startat på ett tag och de ville avvakta morgondagens lopp, säger Jon Walter Pedersen. 

Åbytravet kan ge wild card till svensktränade hästar som varit prisplacerad i ett Grupp I-lopp under 2016 och det är anledningen till att Lionel inte behöver kvala till finalen. Att bjuda in Lionel, Norges bästa häst just nu, var ett enkelt val. 
– Det är en fruktansvärt bra häst som har en enorm utstrålning. Han var trea i Prix d'Amérique i januari och slog Bold Eagle i fjol, det säger det mesta. Det är också viktigt för Olympiatravet att få med en norsk häst och det hade varit skönt få Lionel klar. 

Sportchefen kommer följa morgondagens Grupp III-löp med spänning och förutom Lionel återfinns en årsdebuterande Your Highness i startfältet.
– Hon har en plats klar i Olympiatravet som titelförsvarare och det hade varit kul att få ett formbesked från henne direkt, säger Jon Walter Pedersen. 

Nästa lördag är det sedan dags för den första deltävlingen till Olympiatravet med guldfinalen på Solvalla. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.