Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Titelförsvararen: För tuff uppgift?

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I fjol kom Your Highness till Olympiatravet med fem raka vinster efter att ha genomgått en otrolig förvandling hos Fabrice Souloy. I år är det frågetecken för formen och från spår åtta tillhör den regerande mästaren de minst betrodda i loppet.

Publicerad:

Efter segern i Olympiatravet tog stoet hem både Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix, men blev i efterhand fråntagen segern i Norge efter ett positivt dopingprov. När dopingskandalen uppdagades i höstas flyttades hästen till Björn Goops träning. Inledningsvis mådde inte Your Highness bra i sin nya regi, vilket Björn Goop bekräftade för Travronden, men nu har hon hunnit göra två starter på Vincennes. I comebacken fick hon snäll resa i lågt tempo och avslutade utan anmärkning. Senast orkade hon inte hela vägen i ett lopp över 3 550 meter.
– Hon hängde med till 200 kvar senast och det var inte mycket att säga om den insatsen med tanke på den långa distansen, säger Björn Goop.
Många frågar sig hur det är med formen inför lördagens storlopp och enligt Goop är det ingen toppform.
– Hästen ser fin ut och jobbar allt bättre, men jag tror bara att det är 75-80-procentig form än så länge.
Tränaren delar spelarnas uppfattning när det gäller hästens möjligheter att försvara titeln.
– Jag ligger lågt med tanke på läget och att hon inte har bevisad form.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS