Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75: Guillaume Boko skrällvann

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Många spelare ställdes offside redan i den första avdelningen.
Björn Goop vann med egentränade Guillaume Boko.

Publicerad:

V75-1 – Bronsdivisionen – blev ett stökigt lopp som föregicks av dubbla omstarter samt ett materialfel. Efter rejäl körning mellan Andre Ward och Athos Race första femhundringen samt ett flertal galopper kunde Björn Goop hitta fin position med Guillaume Boko (e. Prodigious) och när Robert Bergh styrde på i tredjespår med Whipped Eggs ut på slutrundan hakade han på i rygg för att sedan vrida ut till egen attack 300 meter från mål.

Fuxen krigade sig förbi en tapper Ontrack He’s Black och tog därmed årets första seger. Tiden blev 1.14,7/2 640 meter voltstart.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Toppinsats i Klass I

Rejäl startrusning blev det i den andra V75-avdelningen. Riccardo Bianchi utrustade sitt sto Southwind Queen (e. Muscle Hill) med ett helstängt huvudlag vilket verkligen fick önskvärd effekt och körande Peter Ingves var inte intresserad av att släppa ifrån sig ledningen till Zlatan Knick vilket kostade 1.07,6 första halvvarvet. Efter att ha fått dämpa tempot andra femhundringen försvann hon bara ifrån sina konkurrenter på löjligt läckert vis och vann överlägset på 1.11,1/1 640 meter autostart.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Hon har rejält temperament och det är ofta det som skiljer de normala hästarna från de bästa, de har en vilja att springa och fin instinkt. Hon var väldigt bra i dag, sade Bianchi till Kanal 75.

Diana drottning

Drottningen av fyraåringskullen heter: Diana Zet!
Efter att ha kört sig till ledning kunde Daniel Redén-tränade stoet hålla undan knappt men säkert i Drottning Silvias Pokal (se separat artikel).

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Norskt i Lyons lopp

I den fjärde V75-avdelningen strulade det kraftigt för storfavoriten Zarenne Fas. Man blev över från början och fick backa sig sist. Ledningen togs av Stoletheshow, men efter att ha blivit utmanad av Maxus efter en bit tvingades Björn Goop att släppa över ledningen. 

På sista bortre långsidan kastade Rikard N Skoglund loss med Zarenne Fas från kön och fick norske Noble Superb (e. Maharajah) som draghjälp. Någon hjälp blev det däremot inte - för Noble Superb visade rejäla speedresurser och storfavoriten fick svårt att följa i rygg. 

I sista sväng hade Noble Superb kopplat grepp om ledande Maxus och över upploppet var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Geir Vegard Gundersen är det som tränar Noble Superb, Erik Adielsson var det som körde. Noble Superb slutade trea i både norskt Travkriterium och norskt Travderby. Segertiden skrevs till 1.13,0a/2.640 meter i Lyon Grand Prix 2020, förstapriset uppgick till 250.000 kronor.

Klev över 1,5 miljon intjänat

Robert Berghs Island Life tog karriärens 18:e seger och klev över 1,5 miljoner kronor intjänat i och med den femte V75-avdelningen. Efter att ha fått fin resa i andraspår i överpaceat lopp attackerade Robert Bergh med 600 meter från mål. 

I det läget bet det riktigt bra för Pine Chip-sonen. Över upploppet utmanade Peter Untersteiners Pastor Power och det stod och vägde, men Island Life visade verkligen fin inställning och höll nosen först. 1.12,4a/2.140 meter blev tiden för nioåringen som därmed tog andra raka segern.

Texten uppdateras.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.