Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 – lopp för lopp

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Första V75-vinnaren för dagen blev Armagnac och Björn Goop. När allt var klart hade Goop hunnit förlora med en favorit och tagit revansch med en annan.

Publicerad:

V75-1: 

Från springspåret hittade Björn Goop och Armagnac (e. Jaded) till ledningen blixtsnabbt. När positionerna var intagna tvekade inte Robert Bergh bakom Mellby Highball. Ekipaget avancerade fram utvändigt om ledaren och i slutsvängen hade duon lämnat en lucka ner till övriga fältet. Armagnac hade dock inga problem att skaka av sig utvändige Mellby Highball när det skulle avgöras och segern blev smått överlägsen. Robert Bergh fick nöja sig med en säker andraplats. Vinnaren gick i mål på 1.15,3/2640. Segern var den andra för året och den största hittills med 110 000 i förstapris. Tredjeplatsen gick till Svante Ericsson-tränade Phoenix Photo och Örjan Kihlström. Ekipaget fick gå i ryggar i tredjespår under slutrundan och hade sedan långt fram till vinnaren när upploppet kom.

V75-2:

I kallblodsloppet hittade Erik Adielsson till ledningen med Husnäs Elving och valde att köra i den positionen. På sin utsida fick ekipaget tilläggsstartande Guli Rubin och Jörgen Westholm. Ingen av täthästarna hade något med segerstriden att göra. Istället var det Rubus och Hans Bergh som kopplade segergrepp efter att ha lämnat ledarryggen på den bortre långsidan. På upploppet fick ekipaget dock ge sig för Spang Viktor, Alma Prins och Bokli Teddy, som gick i mål i den ordningsföljden. Segrande Spang Viktor (e. Alm Viktor) och Björn Karlsson tackade för ett fin rygglopp och kom i mål på 1.24,0/2140 meter. Favoriten Alma Prins fick ett rygglopp i andraspår och var inte stort slagen av vinnaren. Jomar Blekkan tränar och körde tvåan. Bokli Teddy lyckades bäst av tilläggshästarna tillsammans med tränaren Arve Sjoner.

V75–3:

Jörgen Westholm och Hossiana Boko (e. Maharajah) hittade planenligt till ledningen. Samtidigt var det krig om positionerna längre ner i fältet. Örjan Kihlström lyckades hitta ut i andraspår med Global Winner. Strax därpå var ekipaget ute i tredjespår för att avancera fram utvändigt om ledaren. Inför slutrundan tog Björn Goop ett initiativ med storfavoriten Fort Knox, men fick svar av dödenstravande Global Winner. Sedan stämde det inte alls för favoriten som tappade stilen. 
Istället såg det ut att bli en duell mellan ledande Hossiana Boko och utvändigt Global Winner. I utgångs av slutsvängen var utgången oviss – fram till att den senare galopperade. Då blev sista 200 en behaglig resa för Jörgen Westholm. Hossiana Boko vann på 1.12,9a/2140 meter. Tvåa blev Höwings Unbeatable och trea blev Mr Clayton J.F.

V75-4: 

När positionerna var intagna var det den stora favoriten Award Kronos i ledningen med Mats E Djuse och den klara andrahandsfavoriten Dixie Brick (e. Donato Hanover) och Andreas Lövdal på utsidan. Det blev en rejäl duell mest hela vägen då utvändige Dixe Brick satte press på ledaren. I slutsvängen var det också Lövdals styrning som kopplade segergrepp. Ledande Award Kronos galopperade på upploppet och istället var det en starkt spurtande Belle Godiva och Ida Olsson som utmanade om segern. Även om hon närmade sig rejält när mållinjen kom kunde Timo Nurmos-tränade Dixie Brick ändå hålla undan till en imponerande seger på 1.14,2a/2140 meter. Trea blev Sheila Laday och Jenny A Björk.

V75-5:

Redhot Tap Dancer och Mats E Djuse tog hand om ledningen med Ulf Ohlsson och Vien Ici i rygg. En bit in i loppet gjorde Magnus A Djuse ett drag och attackerade via tredjespår för att sätta favoriten Pleasure For Cash utvändigt om ledaren. Så såg det ut inför slutsvängen. När upploppet kom Messiah och Örjan Kihlström med bra fart en bit ut samtidigt som Pleasure For Cash galopperade. Då kom luckan för Vien Ici och Ulf Ohlsson. Det var också det ekipaget som hade bäst fart den sista biten. Segern blev relativt säker och den innebar att Ulf Ohlsson nådde 6000 kusksegrar. Vien Ici tränas av Ulf Stenströmer och hästen tog årets tredje seger på 1.13,8a/2140 meter. Daniel Redén-tränade Messiah blev tvåa och tredjeplatsen tog Bottnas Easy Cash och Jaako Alamäki.

V75-6: 

Det hade pratats om en lång och tuff spetsstrid inför loppet. Men Björn Goop och Only One Winner (e. Scarlet Knight) kunde ändå säkra tätpositionen utan någon längre körning. Först i andraspår hamnade From The Mine och Magnus A Djuse. Då satt favoriten Hill Street och Örjan Kihlström som trea i andraspår. Den sistnämnde fick gå först i tredjespår på den sista bortre långsidan, men var aldrig riktigt segeraktuell. Istället var det ledande Only one Winner som kunde lämna övriga och gå undan till en mycket enkel seger på 1.11,6a/1640 meter.  Andrapriset gick till Highspirit och Troels Andersen efter en rapp spurt. From The Mine höll till tredjeplatsen knappt före favoriten Hill Street.

V75-7: 

Cyber Lane och Johan Untersteiner kunde försvara ledningen i Jämtlands Stora pris. Ekipaget fick Velvet Gio och Ulf Ohlsson på utsidan. Den sistnämnde fick Handsome Brad i rygg under slutrundan när Carl Johan Jepson bytte tredje utvändigt mot andra utvändigt. Det skulle bli ett vinstgivande drag. Velvet Gio gjorde ett starkt lopp utvändigt om Cyber Lane och kopplade grepp redan i slutsvängen. Samtidigt satt Carl Johan Jepson och väntade in upploppet innan han drog i högertömmen på nytt bakom Handsome Brad. Då hade Velvet Gio inget svar och segern blev säker för Handsome Brad. Bakom Velvet Gio gick Svante Båth-tränade Very Kronos i mål som trea.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.