Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Voltigeur de Myrt klar för Olympiatravet

Foto: MIA TÖRNBERG
Voltigeur de Myrt har på 76 starter har tagit 13 segrar och sprungit in 1.386 867 euro Foto: MIA TÖRNBERG

Startfältet till Olympiatravet den 29 april börjar ta form. På onsdagen blev ännu en pusselbit klar när Roberto Donati tackade ja med flerfaldige Prix d'Amerique-deltagaren Voltigeur de Myrt.
– Det känns jättekul med ytterligare ett franskt inslag i loppet, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

Den åttaårige fransmannen har under karriären visat både tuffhet och snabbhet och hävdat sig väl i världseliten på alla distanser. För två år sedan var han tvåa i Prix d'Amérique och i fjol fanns han med på Solvalla i ett av elitloppsförsöken, där han missade finalplats på 1.09,7a/1609 meter.
– Voltigeur de Myrt är en av de riktiga tunga hästarna i Frankrike som bara tävlar mot de absolut bästa varje gång.  Voltigeur De Myrt har besökt Åby och Olympiatravet en gång tidigare, 2015, och då slutade han som trea efter en bra avslutning. Hästen galopperade från start i Cagnes sur Mer senast, men tog en fin tredjeplats i Prix de France loppet innan, endast slagen av världshästarna Bold Eagle och Timoko. Voltigeur de Myrt är en spännande häst och det känns jättekul med ytterligare ett franskt inslag i loppet, säger Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil - Myrtille des Bois) kommer att köras av Roberto Donatis son, Lorenzo Donati.
– Planen var att vi skulle starta i Lotterian i Italien, men vi väljer nu istället Olympiatravet som nästa stora uppgift. Det är en speedig häst och formen är bra. Den 19 april kör vi ett lopp på Wolvega för att förbereda oss för Olympiatravet. Lorenzo Donati kommer att köra, säger Roberto Donati.

Sedan tidigare har regerande mästarinnan Your Highness en friplats. Norske Lionel, Elitloppsvinnaren Nuncio och Black d'Avril har fått wild cards och genom deltävlingar har Kadett C.D. och Spring Erom kvalificerat sig. Två deltävlingar återstår, Romme på söndag och sista chansen på Umåker 22 april. Därmed har sportchefen Jon Walter Pedersen ett wildcard kvar att dela ut.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS