Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zacon Gio överlägsen

Foto: Gerard Forni
Zacon Gio vann International Trot 2019. Foto: Gerard Forni

Det blev seger för Zacon Gio, Holger Ehlert och Roberto Vecchione i International Trot. Från andra utvändigt var fyraåringen överlägsen sina konkurrenter.

Publicerad:

På lördagen avgjordes penningstinna International Trot ($1.000.000) på amerikanska Yonkers. Loppet gick över 2011 meter och efter ett lopp i mestadels andra utvändigt var italienaren Zacon Gio (e. Ruty Grif), tränad av Holger Ehlert, överlägsen sina konkurrenter.

I ingången av sista sväng styrde Roberto Vecchione på via tredjespår och Zacon Gio var snabbt uppe utvändigt och förbi ledaren Atlanta. Atlanta stumnade sedan över upploppet och slutade i det slagna fältet.

Zacon Gio stegade undan över upploppet och vann förstapriset på 500.000 dollar på segertiden 1.11,7a/2011 meter.
– Jag visste om att han skulle kunna klara av att göra ett bra lopp här. Han har slagit Face Time Bourbon tidigare och han den bästa hästen i Europa enligt mig just nu. Jag var nöjd över positionen vi fick. 600 meter kvar kändes det bra och jag visste att min häst skulle stå för en stark avslutning, säger Holger Ehlert i vinnarcirkeln.

Det här var tolfte raka segern för Zacon Gio. Han har nu sprungit in motsvarande 996.834 dollar.
– Vi fick en bra rygg och när jag styrde på visste jag att han skulle gå hela vägen in i mål. Han har gjort många bra insatser i karriären och fram till idag har han aldrig varit trött, säger Roberto Vecchione.

Bakom vinnaren inkom Flemming Jensen-tränade Slide So Easy och Åke Svanstedt som tvåa efter en invändig resa medan Paula Wellwoods Marion Marauder och Scott Zeron avslutade piggt till tredjepriset.

Anette Lorentzons Guardian Angel Ås tog hand om fjärdepriset medan fjolårsvinnaren Cruzado dela Noche blev femma.

Uza Josselyn fick ett tufft lopp först utvändigt om ledaren och tröttnade. Lionel och Norton Commander höll till bak i fältet och kom aldrig in i loppet på allvar. För Bahia Quesnots del blev det galopp redan i startögonblicket.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS