Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zukanovic stjärna flyttar – efterträdaren slog till direkt

Foto: MARIA HOLMÉN&LARS JAKOBSSON/TR BILD
Stepping Spaceboy och Admir Zukanovic till vänster. Usain Töll till höger. Foto: MARIA HOLMÉN&LARS JAKOBSSON/TR BILD

I går fick Admir Zukanovic säga adjö till stallets stora stjärna. Ett dygn senare presenterade sig en tänkbar efterträdare till Stepping Spaceboy – Usain Töll.
– Det är en sådan jäkla talang att man ryser, säger Zukanovic.

Publicerad:

Under måndagen såldes Stepping Spaceboy och i samma veva plockade Admir Zukanovic bort hästen från sin träningslista. Dubbelmiljonären avslutade fjolåret med att vinna både försök och final i högsta klassen på V75. Travronden har sökt Stall Denco, som alltjämt står kvar som ägare.

– Det jag kan säga är att hästen är såld och har lämnat min träning. Mer än så vet jag inte, säger Admir Zukanovic.

Hur känns det? 
– Vad ska jag säga? Han är en av de bättre hästarna jag har tränat. Jag är skitstolt över det jag har åstadkommit. Nu hoppas jag att han dominerar i framtiden var han än kommer att tävla.

"Han är riktigt bra"

Trots att stallets stjärna har lämnat är tonen ändå samlad och humöret glatt när han svarar i telefon. Dagen efter försäljningen åkte nämligen tränaren själv ner till Jägersro med en enda häst, Usain Töll (e. Googoo Gaagaa). Fjolårets kriteriefinalist följde upp sin årsdebut med att ha lekstuga från ledningen i Fyraåringstoppen. Klockan stannade på 1.11,2a/1640 meter.

– Att få vinna lopp igen, det släpper på lite spärrar. Man blir glad och man tycker det är är roligt som fasen. Det är det här det går ut på. Man sitter och drömmer på vintern och sedan kommer hästen ut och presterar så här. Det är riktigt, riktigt roligt.

Kim Eriksson satt i sulkyn när Usain Töll tog karriärens tredje seger.

– Kim sa att det kändes som han körde 1.13 första varvet när han körde 1.10. Han är riktigt bra den här hästen alltså.

Vad har du för plan för Usain Töll? 
– Vi får åka hem och känna efter. Jag tror att det kan bli Breeders Crown i Halmstad om 13 dagar. Sedan har jag hört att det finns något roligt lopp i Halmstad i juli också.

Enligt tävlingskalendern avgörs Sprintermästaren 2 juli i år.

Uppdatering: Under onsdagen dök Stepping Spaceboy upp på Wilhelm Paals träningslista.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.