Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Best Ofdream Trio snart redo för årsdebut

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Best Ofdream Trio med Kim Erisson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Best Ofdream Trio hade ett mycket fint fjolår.

Nu siktas hästen mot en ny tävlingssäsong men det finns en detalj som tränaren är lite bekymrad över.
– Han har en stor böld under käken, säger Erik Killingmo till Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Best Ofdream Trio hann med en kort sejour hos Admir Zukanovic innan hästen såldes till Norge och Knut Kopperud. Erik Killingmo blev den nya tränaren och där har den sexårige hingsten som blev en snackhäst i fjol visat upp flera fina prestationer. 

För Trav og Galopp-Nytt berättar tränaren att en årsdebut är planerad inom kort. 

– Jag hoppas att det blir någon gång i april. Jag hade faktiskt planerat in det lite tidigare än så, men vi blev tvungna att skjuta upp årsdebut på grund av träningsförhållandena vi haft i vinter. Vädret har varierat och han gillar inte att springa på hårda underlag. Det har varit utmanade att hålla körvägarna fina. Därför har vi inte fått till kontinuiteten i träningen och det har blivit mer styrketräning än konditionsträning. 

“Har blivit lite större”

Även om hästen har visat hög kapacitet så blev det en del galopper förra året och Killingmo tror att en tävlingspaus har gjort hästen gott. De har nämligen inte kunnat hitta några övriga problem med hästens fräschör. Däremot är det en annan sak som oroar dem lite. 

– Han har en stor böld under käken. Den har varit där hela tiden men det har blivit lite större. Han har alltid haft lite tufft med andningen. Veterinärerna som har tittat på den säger att det är svårt att säga något om den, och förra veckan var han på Veterinärhögskolan för att kolla upp det. Det kan vara en kronisk inflammation i roten av en tand eller så kan det vara att han stuckit sig på något i käken när han var liten, på någon gren eller liknande. Veterinärhögskolan har det under uppsikt och kommer att bestämma vad de ska göra med den, berättar Killingmo för TGN. 

Nu ska veterinärerna undersöka saken, men Killingmo är överlag nöjd med Best Ofdream Trio för dagen.

– Men han är väldigt lycklig och glad, och Lise var väldigt nöjd med träningsjobbet i går och tyckte att det var det bästa på länge. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.