Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andersson champion på Dannero – avgjorde i sista loppet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Jimmy H Andersson efter fjolårets seger i amatör-SM. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Årets sista tävlingsdag på Dannero – då spelade en kusk från Bergsåker huvudrollen. Jimmy H Andersson vann tre lopp och snuvade Ulf Ohlsson på championtiteln.

Publicerad:

Nio breddlopp avslutade säsongen på Dannero. Inför tävlingarna ledde Ulf Ohlsson kuskligan med elva segrar och mycket talade för att han skulle bli mästare i kavaj. Enda hotet var Jimmy H Andersson som stod på nio vunna lopp, men endast tre andraplatser jämfört med Ohlssons sju.

Tre segrar krävdes således och det var precis vad Andersson lyckades med. Han vann lopp fyra och fem och avgjorde i årets sista lopp med Splendid Choice (e. Ready Cash) från Lars Bäckströms stall. Andersson bröt därmed Ulf Ohlssons svit på fyra raka championat.

På tränarsidan var Öystein Tjomsland bäst med åtta segrar. Han var också den som drog in mest pengar – nästan 1,3 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.