Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse bäst på hemmabanan

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Mats E Djuse blev kuskchampion på Hagmyren. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På söndagen kördes sista tävlingsdagen på Hagmyren. Efter ett spännande drama i striden om kuskchampionatet drog Mats E Djuse längsta strået till sist.

Publicerad:

Mats E Djuse var avstängd under hemmabanan Hagmyrens sista tävlingsdag. Med 21 segrar hade han greppet om kuskchampionatet, men jagande Ulf Ohlsson gav sig inte utan strid. Han inledde tävlingsdagen med 19 segrar och kunde, efter två vunna lopp, ta sig upp på 21 totalt. I kraft av fler andraplatser gick dock championatet till Mats E Djuse. Hans fjärde hittills i karriären.

– Det betyder mycket. Det gör alla championat, men det är ännu mer speciellt på hemmaplan. Det var en spännande dag. Väldigt roligt, sade Mats E Djuse till Kanal 75.

Kampen om tränarchampionatet var däremot inte lika dramatisk. Jan-Olov Persson hade ett ointagligt försprång inför den sista tävlingsdagen. Stallet tog inga segrar denna söndag och stannade på 22 triumfer.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.