Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anna Ekholm och outriderhästen Simon skadade

Foto: SKÄRMBILD/ATG.SE
Anna Ekholm och outriderhästen Simon skadade sig i samband med lopp 1. Foto: SKÄRMBILD/ATG.SE

Lopp ett på Axevalla föranleddes av två otäcka olyckor.
Både ryttaren Anna Ekholm och outriderhästen Simon kom till skada.

Publicerad:

Det var i samband med starten av lopp ett som hästen Guiseppe Boko kom lös – och trampade sin ryttare Anna Ekholm som blev liggande på banan.

På Axevalla fanns outridern Camilla Olsson och hästen Simon, som i samband med att man skulle fånga in Guiseppe Boko kom att skadas. Simon skyggade till för de vita banmarkeringarna på banan, hoppade över dessa, och såg ut att landa fel. 

Banveterinären kom fram till Simon och började arbeta med vänster framben som Simon inte ville stödja på fullt ut.

Hästambulans och vanlig ambulans kom in på banan för att vårda både Anna Ekholm och Simon.

Från Axevallas speaker Olof Darius kom viss information till banbesökarna efter olyckorna.

– Vi vet ingenting om skadebild varken gäller Anna Ekholm eller Simon, men de kommer var för sig föras till sjukhus respektive djursjukhus för fortsatt undersökning och vård, sade Olof Darius.

Kort senare meddelade reporter Matteus Lilieborg i V75 Direkt att Anna Ekholm brutit fotleden och ska föras till sjukhus i Skövde.

Simon å sin sida fördes till Skara Djursjukhus med skadat framben, enligt banveterinär Björn Sandgren.

Hästen Guiseppe Boko kunde fångas in snabbt.

“Känns som att det fungerat”

– Vi har väldigt tydliga rutiner för vem som ska göra vad och i vilken ordning. Startpersonalen var snabbt fram och skyddade den skadade, samtidigt som vi också väldigt fort fick ut hästambulansen till den skadade hästen och vår lokala ambulans till ryttaren. Så det känns som att det fungerat i det här fallet, men självklart ska det utvärderas efteråt, säger Axevallas vd Roger Moström.

Angående anledningen till att man väntade på ytterligare en ambulans till banan innan ryttare Anna Ekholm kunde föras vidare till sjukhus kommenterar Moström följande:

– Vår ambulans är en lokal ambulans, den ska vara kvar på området. Nu gjorde sjukvårdspersonalen den bedömningen att den inte var allvarligare än den var och därför väntade vi in en riktig ambulans för att vi inte skulle behöva vänta väldigt länge på att tävlingarna skulle kunna fortsätta. Det finns säkert saker vi kan titta närmare på efteråt, men vi kör olycksövningar av det här slaget – och där kan jag inte se att vi haft några stora brister, men vi får givetvis titta på det framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.