Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyfyran Aramis Bar är död

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Björn Goop-tränade Aramis Bar drabbades av en svår fraktur och hans liv gick inte att rädda. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Björn Goop-tränade derbyfyran Aramis Bar är död.

Publicerad:

Dessa väldigt tråkiga nyheter berättar stall Goop om på sin hemsida i dag. Det var under gårdagen som femårige Aramis Bar (e. Napoleon Bar) skadades svårt.

–  Måndagen var en nedstämd dag. Aramis Bar drabbades av en fraktur, tyvärr var skadan så stor att det inte gick att rädda hästens liv. Aramis Bar var en fantastik häst med mycket kapacitet. Saknaden och sorgen är stor, både för stallpersonal, Björn och givetvis också ett stort tapp för ägarna, skriver man på Goops hemsida.

Aramis Bar köptes av Forsbro AB med flera (bland annat Kent Forsberg) hösten 2019 och placerades i Björn Goops träning. Samma år slutade hästen fyra i det italienska Derbyt och vann dessutom två lopp i sitt hemland. Under fjolåret var segrarna i Norrlands Grand Prix på Bergsåker och Ragnar Thorngrens Minne på Åby de två största.

Det blev tre starter under det senaste vintermeetinget i Paris, men där lyckades inte Aramis Bar. Meningen var att comebacken skulle ske i femåringsloppet Bert Johanssons Memorial (V75-6) nu på lördag på Umåker. Hästen kom sammanlagt upp i tio segrar och 1.735.362 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.