Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håkan K Persson skadad i olycka

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Håkan K Persson (arkivbild). Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I fredags skadades Håkan K Persson efter att en häst blivit rädd i ett träningsjobb.
På söndagen var han fortfarande kvar på sjukhus, skriver Kanal 75.

Publicerad:

Det var en bakomvarande häst som blev så rädd att kusken slungades ur sulkyn. Hästen skenade rakt in i Håkan K Persson och hans häst. Båda hästarna gick omkull samtidigt som kusken skadades.

– Min sambo som körde bredvid sa att jag såg ut som en liten boll. Det enda jag fokuserade på var att försöka skydda mig och krypa undan. Så här i efterhand hade jag ändå tur för det kunde gått betydligt värre. Precis som förra gången hade jag änglavakt, säger Håkan K Persson till Kanal 75.

Tränaren väntar på ytterligare operationer.

–  Denna gång var det vänster ben som fick ta smällarna. Jag vet faktiskt inte hur illa det är men det är flera frakturer och något fel på baksidan av knäskålen. Jag blev opererad direkt i fredags men de ska göra fler operationer och vi måste vänta tills svullnaden lagt sig. Till dess kommer jag att vara kvar här på sjukhuset. Men som sagt jag hade tur, de har även röntgat ryggen och inga problem där. Hästarna klarade sig helskinnade, säger Håkan K Persson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.