Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietvåan missar Derbyt

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Oskar Kylin Bloms kallblodsstjärna Bäcklös Faron har blivit gaffelbandsskadad. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Oskar Kylin Blom-tränade kriterietvåan Bäcklös Faron är gaffelbandsskadad och missar Kallblodsderbyt.

Publicerad:

Det här berättar Kylin Blom i en intervju med Trav Og Galopp-Nytt.

– Hästen var halt när vi tog in honom från hagen. Efter undersökning visade det sig att den invändiga gaffelbandsgrenen på ena bakbenet var skadat. Det är ovanligt och veterinären menade på att hästen måste ha trampat fel. Han härjar mycket i hagen så det är fullt tänkbart, säger en dämpad Kylin Blom till TGN.

Förra året slutade Bäcklös Faron (e. Järvså Tore) bland annat tvåa i Svenskt Kallblodskriterium och blev också tidernas snabbaste treåriga kallblod med 1.23,5/1640 meter. I år hann hästen bara med en start innan han nu blev skadad.

Frågan är hur det blir med Kallblodsderbyt? Uttagningsloppen i Östersund avgörs den 20 juli.

– Derbyt är uteslutet och norska Derbyt är han inte anmäld till. Bäcklös Faron kommer att få god tid att läka skadan. Om det tar två månader, sex månader eller ännu längre tid får hästen bestämma, svarar Gävletränaren.

Hittills i karriären har Bäcklös Faron tagit sex segrar och tjänat 700.712 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.