Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugna besked efter olycka

Foto: VISBYTRAVET/PRINTSCREEN ATG LIVE/MONTAGE
Mikael Ogestad ger lugna besked efter kvällens olycka. Foto: VISBYTRAVET/PRINTSCREEN ATG LIVE/MONTAGE

I det femte loppet på Visbytravet blev det karambolage med knappa 700 meter från mål, vilket ledde till att tre kuskar hamnade i banan.

Publicerad:

I en situation med knappt 700 meter från mål galopperar hästen i positionen rygg ledaren. När körande Johan Wiman försöker få ner hästen på säkerhetsspåret blir hästen istället istadig.

Som följd sänktes farten drastiskt - och ett flertal bakomvarande ekipage stördes. Loppet avbröts, och hästar var lösa på banan under en längre tid. Anders Funck, Martin Malmqvist och Roger Hassborg var det som föll ur sina sulkys.

– Det har gått förhållandevis väl med både hästar och kuskar. Det var Anders Funck som klagade lite på smärtor, men som jag förstod det handlade det mest om mjukdelar för omplåstring, även om allting inte var helt utrett när han åkte iväg. Hästarna tog tid på sig för att lugna ner, men att tävlingarna blir försenade i sådana här fall är sekundärt, det viktigaste är att både hästar och kuskar klarat sig rätt bra, säger Visbytravets travbanechef Mikael Ogestad.

Hästarna inblandade i olyckan var femåriga stoet Ingoldicated, sexåriga stoet Dream Brodda och sjuåriga stoet Escape Girl G.G.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.