Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olycka under tisdagen på Lindesberg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Lindesbergs travbana (genrebild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under tisdagskvällen skedde en olycka i Lindesberg. I startmomentet i lopp 9 åkte kusken Camilla Hanell ur sulkyn och fick föras till sjukhus.

Publicerad:

Olyckan skedde i voltningen till lopp 9. Camilla Hanell körde Pippi Tomma som startade från spår sex på tilläggsvolten. Stefan Kanestad var måldomare under kvällen och redogör för händelsen.

– Det var voltstart och Camilla var sen upp till start. Redan när hon passerar oss får vi en känsla av att hon tycker att hästen är lite het och att hon kanske inte har full kontroll på den. När kommandot kommer och hon ska vända upp så bryter hästen ner och sticker framåt. Hon får inte riktigt stopp på den och hon krokar ihop med Johan Brandel som hade nummer åtta. Då välter hennes sulky och hon slår ganska hårt i backen, säger Stefan Kanestad.

Pippi Tooma klarade sig väl ur händelsen. 

– Man valde att vara kvar på banan då det var kusken som transporterade hästen. Hon är kvar på Lindesberg och mår under omständigheterna bra. Hon är kontrollerad av veterinär två gånger. 

Kusken fördes till sjukhus

För Camilla Hanell gick det dock värre och hon fördes med ambulans till sjukhus.

– Kusken blev körd till sjukhuset i Örebro. Hon var medvetslös ett tag på banan och hade sedan väldigt ont i huvudet och i en axel. Vi har ännu inte fått tag i någon som har kontakt med henne och vet hur det är i dag.

Travronden har sökt Camilla Hanell.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.