Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför avslutar Bold Eagle karriären i Belgien

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Skötaren Hugues får köra sista loppet med Bold Eagle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blir inget äventyr på andra sidan Atlanten för Bold Eagle.
2 augusti gör fenomenet sin sista start.
Skådeplats blir belgiska Mons och skötaren Hugues Monthule kommer att köra.

Publicerad:

Efter en resa på innerspår i Prix René Ballière tröttnade Bold Eagle rejält till slut och blev sjua i mål. Det var hingsten sista start på Vincennes och efter loppet så togs beslutet att ställa in satsningen mot Nordamerika i höst.

Kämpar inte längre

Ägarna har bekräftat det för Le Parisien-journalisten Romain Porée. Hästen sista start i karriären blir i belgiska Mons i Grand Prix de Wallonie den 2 augusti med skötaren Hugues Monthule i sulkyn. Därefter väntar avelsarbete i större utsträckning.

Kan betäcka 400 ston

– Kusken Eric Raffin uttryckte att hästen inte kämpar som en champion längre och därför har ägarna tagit beslutet. Han är fortfarande den meste Grupp I-vinnaren någonsin i Frankrike och en världsstjärna av stora mått. När han inte tävlar kan avelsarbetet expanderas till även USA och Australien och antalet märrar som kan betäckas ökar från 200 årligen till 400 årligen, säger Francois Jamier som driver France Trotting AB (tidigare Hingstdepån där Bold Eagle bokas).

Bold Eagle (e. Ready Cash) har vunnit 46 lopp varav 21 Grupp I-lopp (innefattande två Pd'A-segrar), sprungit 1.08,4 och tjänat 4 980 467 €.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.