Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon från innerspår

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Face Time Bourbon vid ett tidigare tillfälle. På söndag väntar Belgiens största race på Hippodrome des Wallonie Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På söndag går Belgiens största travlopp Grand Prix de Wallonie och Face Time Bourbon är på plats för att försvara titeln från i fjol.

Publicerad:

Grand Prix de Wallonie körs traditionsenligt den första söndagen i augusti varje år och är Belgiens enda race med Grupp I-status. Hippodrome des Wallonie i Mons är skådeplatsen och sedan premiärupplagan år 2000 har tunga namn som Ready Cash, Timoko, Bold Eagle och Aubrion du Gers vunnit loppet. I fjolårets upplaga sällade sig Face Time Bourbon till den skaran och på söndag är Sébastien Guaratos världsstjärna tillbaka för att försvara titeln.

Sexåringen kommer närmast från en busenkel vinst i S:t Michel Ajo över kort distans och nu väntar 2300 meter från ett innerspår bakom bilen. 

Ce Bello Romain, som genrepar inför Åby Stora Pris den 14 augusti, lottades till ett risigt utgångsläge med bricka åtta.

Grand Prix de Wallonie, Mons, 2300 meter auto, 120.000 euro i samlad prissumma:
1. Face Time Bourbon – Eric Raffin (Sébastien Guarato)
2. Cyriel D'atom – Jules van den Putte J:r (Aimé de Graeve)
3. Cicero Noa – Nico d'Haenens
4. Feerie Wood – Alexandre Abrivard (Laurent-Claude Abrivard)
5. Black Jack From – Guillaume Gillot
6. Drole de Jet – Pierre Vercruysse
7. Rebella Matters – Joseph Verbeeck (Jean-Michel Bazire)
8. Ce Bello Romain – Anthony Barrier (Sylvain Gérard Dupont)
9. Dayan Winner – Hugues Monthule (Sébastien Guarato)
10. Et Viola de Muze – Piet van Pollaert (Sébastien Guarato)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.