Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Go On Boy vann i Belgien

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Go On Boy avancerade i totalen i UET Elite Circuit. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Under lördagen kördes Grand Prix de Wallonie i belgiska Mons.
Loppet vanns av Go On Boy efter en tuff kamp över upploppet.

Publicerad:

Grand Prix de Wallonie, ett styrkeprov över 2.840 meter, kördes under lördagen i Belgien. Det var också den sista deltävlingen i UET Elite Circuit och där vinnaren kunde kamma hem 15 poäng i sammanställningen. 

Och det var en häst som redan är bekant med Solvalla som till slut vann loppet, nämligen Go On Boy med tränaren Romain Derieux i sulkyn. Ekipaget inledde i tredjespår innan de sedermera landade utvändigt om Stoletheshow som satt i ledningen. Kort därpå körde dock Alexandre Abrivard fram med Elie de Beaufour och tog över dödspositionen. 

Avancerar i totalen 

In på upploppet lyfte Derieux ut sin häst ett spår och sedan väntade en mycket tuff duell mellan Elie de Beaufour och Go On Boy där den sistnämnde gick segrande. Segertiden landade på 1.14,8a/2840 meter. Go On Boy gick därmed från 32 till 47 poäng i sammanställningen.

Finalen i UET Elite Circuit körs på Solvalla den 14 oktober, där väntar ett förstapris på 2.800 000 kronor.  

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.