Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget Kusk-EM för Ohlsson: ”Ganska väntat”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ulf Ohlsson efter en av delsegrarna i fjolårets Kusk-VM, där han slutade trea. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Kusk-EM i Belgien i slutet av oktober är inställt. Detta på grund av coronapandemin.
– Jag fick beskedet förra veckan och det var väl ganska väntat, säger Ulf Ohlsson.

Publicerad:

För två år sedan fick Ulf Ohlsson, i egenskap av segerrikaste kusk i landet 2017, vara med i Kusk-EM för första gången. Då blev det en undanskymd elfteplacering när tävlingarna delades mellan Bjerke och Åby. Franck Nivard tog hem guldet den gången för Frankrike. Förra året gick det bättre för Ohlsson i Kusk-VM på hemmaplan, där han slutade trea medan Rick Ebbinge, Nederländerna segrade.

I år var Ulf Ohlsson åter given som svensk representant i Kusk-EM i Belgien, som planerades att genomföras på banorna Tongres och Mons den 24-25 oktober. Men UET har nu beslutat att ställa in detta mästerskap, precis som man tidigare i år gjorde med Lärlings-EM. Anledningen är förstås coronapandemin.

– Det brukar alltid vara roligt med de här mästerskapen. Man får träffa kollegor från andra länder och det blir några dagars halvsemester från den vanliga vardagen. Men det här var väl som sagt ganska väntat och ingenting som man kan argumentera emot, säger Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS