Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jean-Michel Bazire stänger dörren till Sverige

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Solvallas sportchef Anders Malmrot vill gärna se Davidson du Pont i Elitloppet.
Tränaren Jean-Michel Bazire säger dock nej.
– Mina hästar kommer inte längre att åka till Sverige, säger Bazire, som istället blickar mot Lotterialoppet.

Publicerad:

Jean-Michel Bazire har under en längre tid själv varit väldigt motsträvig att tävla på svensk mark på grund av de betraffningar han tidigare fått. Han skickade dock både Aubrion du Gers och Looking Superb till Elitloppet 2019, vilka slutade tvåa respektive sexa. 

Några sådana planer har han dock inte i år. 

Den kritik som hans son Nicolas Bazire fått efter sina drivningarna bakom Davidson du Pont har istället ökat på familjen Bazires ilska mot Sverige. Italien verkar däremot som en bättre plats för Bazires del.

– Vi blev väldigt varmt välkomna i Neapel när jag vann Lotterialoppet med Bel Avis 2019. Vi har nu fått en inbjudan till det loppet även i år och det är förstås något jag kommer att fundera allvarligt på, säger Jean-Michel Bazire till Paris Turf.

Bazire meddelar också att han själv kommer att köra Zacon Gio i söndagens Prix de France. 

Vidare lämnar han också ett skadebesked angående en av sina topphästar. Det är sexårige Ganay de Banville (e. Jasmin de Flore) som blir borta till september på grund av en senskada. Den hästen var trea i första kvalloppet till Prix d'Amérique, Prix de Bretagne den 21 november, men kom aldrig till start i Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.