Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ökad smittspridning – så påverkas travet

Foto: TR BILD
Trikoloren. Foto: TR BILD

Spridningen av coronaviruset har ökat.
Det medför justeringar kring travarrangemang.

Publicerad:

I onsdags utlyste den franske presidenten Emmanuel Macron nationellt nödläge, för andra gången under 2020. 
– Vi kommer inte att lämna restaurangen efter klockan 21.00. Vi kommer inte att festa med vänner eftersom vi vet att det är där risken för smitta är störst, sade Macron i ett tv-sänt uttalande.

Under fyra veckor, med start på lördag, kommer ett utegångsförbud mellan 21.00-06.00 att gälla i nio franska städer, bland annat Paris och Toulouse.

“Blir förändringar”

I kväll körs Europaderbyt på Vincennes – men med skärpta restriktioner.

– Med anledning av regeringens nya restriktioner blir det förändringar till fredagskvällens tävlingar. Antalet personer inom banans gräns får maximalt vara 1.000 stycken. Det innefattar kuskar och tränare samt personer som bokat bort på restaurangen eller har särskilt frikort utställt av PMU, säger Benoit Fabrega på franska travförbundet Le Trot.

Hur travsporten påverkas kommande veckor är i nuläget inte klart. Även i Nederländerna ökar smittspridningen, där är travsporten återigen pausad.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS