Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsstjärnor i Frankrike och Italien

Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot
Prix d'Amérique-tvåan Galius gör på lördag debut över kort distans. Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot

Under lördag och söndag körs det stora lopp för högsta eliten i både Frankrike och Italien – Prix de Washington respektive Gran Premio Due Mari. Detta med välkända namn som Delia du Pommereux, Hohneck, Galius och Zacon Gio.

Publicerad:

Först ut är franska Enghien på lördag. I Prix de Washington är det 1609 meter med bilstart som gäller och ett förstapris på 54.000 euro. Både Delia du Pommereux och Hohneck fick fina spår (ett och två) medan Prix d'Amérique-tvåan Galius (spår fem) får slå lite ur underläge med tanke på att han debuterar över kort distans.

I italienska Taranto är det ännu kortare distans – 1600 meter och auto. Världsmästaren och titelförsvararen Zacon Gio drog spår sex bakom vingen och ställs bland annat mot Chief Orlando (spår tre), Usain Töll (spår sju) och Alessandro Gocciadoros Bengurion Jet. Här är förstapriset cirka 45.000 euro.

Se startlistor till Prix de Washington här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.