Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amerikanska storlopp byter bana

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
John Campbell. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tidigare har storloppen Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial avgjorts på Meadowlands. Så blir inte fallet nästa år. The Hambletonian Society som numera äger och administrerar loppen är överens med Harrah’s Hoosier Park om att loppen ska köras där.

Publicerad:

Loppen kommer att köras på Harrah's Hoosier Park i Indiana för första gången fredagen den 15 september nästa år där vardera lopp kommer ha en samlad prissumma på 300.000 dollar, varav hälften till vinnaren.

– Harrah's Hoosier Park kunde inte vara mer nöjda med att vara den nya arrangören för Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial stakes. Dessa två travevenemang kommer att ge mer lyster till vår redan djupa mästerskapssäsong, som börjar med Dan Patch Stakes i augusti. Vi vill tacka Hambletonian Society för att de har anförtrott oss dessa två stora lopp, säger Rick Moore, vicepresident och general manager för Harrah's Hoosier Park, enligt ustrottingnews.com.

Peter Haughton Memorial har körts sedan 1981 och vanns i år av Marcus Melanders Kilmister. Jim Doherty Memorial har körts sedan 1977, men hette fram till 2014 Merrie Annabelle. Årets vinnare blev Annie Stoebes Instagram Model.

– Insatskalendern, speciellt för tvååringar, måste hanteras noggrant och ingen ville se lopp av denna kaliber försvinna. Jag tror att vi utarbetade en lösning som var fördelaktig för alla, säger John Campbell, president och vd för Hambletonian Society, enligt ustrottingnews.com.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.