Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Betting Gangster till start i USA

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Betting Gangster gör i morgon comeback i USA efter sin gaffelbandsskada. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I morgon är den skadedrabbade E3-vinnaren Betting Gangster tillbaka i hetluften igen. Han gör sin första start för året på Harrah's Philadelphia i Chester.

Publicerad:

Fjolåret utvecklades inte alls som ägarna Stall Betting hoppats på när man skickade över numera sexårige Betting Gangster (e. Going Kronos) till Åke Svanstedt i USA. Det blev ett kvallopp och sedan tävlingsdebut i USA på Meadowlands den 17 juli. I samband med den starten slog dock Betting Gangster upp en gaffelbandsskada, vilken förstörde hela 2020. Nu är han glädjande nog tillbaka i startlistorna igen, närmare bestämt i ett lopp på torsdag på Harrah's Philadelphia i Chester med 8.000 dollar i förstapris. Där ställs han bland annat mot hambletonianvinnaren Forbidden Trade. Åke Svanstedt sitter själv upp i sulkyn.

– Det ska bli fantastiskt kul att se Gangster tävla igen. Han trivs i sin stora hage hos Stall Svanstedt och är allmänt uppåt för dagen. Han tränar bra och var fin i kvalet (tvåa på 1.12,5a/1609 meter), men då hästen inte kommit i mål hel och frisk i ett lopp sedan Breeders Crown-finalen 2019 kommer han köras snällt i comebacken. Han behöver få några lopp i kroppen efter skador och lång frånvaro, skriver Stall Betting på sin Facebook-sida.

Hittills i karriären har Betting Gangster tagit tio segrar och tjänat knappt fyra miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.